Moj stav Najčitanije

Hrvatski svjetski kongres dao podršku kardinalu Vinku Puljiću, a javno osudio zle bošnjačke napade

Hrvatski svjetski kongres (HSK) iz više od tridesetak zemalja svijeta svesrdno stoji uz kardinala Vinka Puljića, a najoštrije osuđuje očito primitivne, zle i politički sračunate napade na njega sa strane bošnjačkih i inih „elita“. Javiše se zlogukim glasom tako tek zbog same najave sv. Mise u katedrali u Sarajevu 16. svibnja 2020. prigodom 75. godišnjice Bleiburga i križnih putova, a koju zbog pandemije koronavirusa kardinal Puljić ne može predvoditi na Bleiburgu.

Vidljivo još uvijek ogorčene rečene „elite“ što nisu ostvarili svoje ratne planove, oni u sve ovo mirnodopsko vrijeme ne prestaju sustavno, kao sada preko kardinala Puljića, zapravo gaziti i uništavati Katoličku crkvu i Hrvate u BiH, uzaludno se nadajući da će im to pomoći postići njihove sebične, duboko nepravedne i bez budućnosti ciljeve. Ne treba ni reći, da na taj način, kratkoročno i dugoročno gledano, nanose golemu štetu i svome narodu kao i trajnom postizanju pravednog mira i blagostanja za sve u našoj zajedničkoj državi BiH, pa ma kakva ona i zbog ovakve sljepoće jadna bila.

Ako u svojoj uskogrudnosti i političkoj jednostranosti ne mogu podnijeti istinu o Bleiburgu iz usta drugih, neka barem poslušaju svoga časnog hodžu koji svake godine na Bleiburgu javno moli za sve stradale, a među njima i za preko pedeset tisuća muslimanskih žrtava komunističko-partizanskih zločina na Bleiburgu i križnim putovima. Za prosvjetljenje barem dobronamjernima također bi dobro došao antologijsko svjedočenje bega Adila Zulfikarpašića „Put u Foču“, jer bio je to isti krvoločni ples i bolesni duh!

Vinko Sabljo, predsjednik HSK

Šimun Šito Ćorić, glasnogovornik HSK

Related posts

SUDBONOSNE PRESUDE HAŠKOG SUDA

KUDA IDE BIH DIJASPORA(4)-Mirsada Busuladžić: Domovina svojoj dijaspori treba da ponudi bar pola od onog što nudi Arapima, Rusima i Turcima

‘Nacionalisti ne mrze samo druge narode, nego i ljude iz svog naroda koji ne mrze druge”

Leave a Comment