Biznis Promo

Životna priča Ademira Ukića: U Offenbachu otvorio firmu za njegovanje starijih osoba

banner

Životna sudbina Ademira Ukića slična je kao i svih mladih ljudi koji su zbog bolje životne situacije napustili svoje rodno mjesto i krenuli u drugu državu, vjerujući u neko bolje sutra.

Ukić je napustio rodni Sandžak, a kao svoju buduću obećavajuću zemlju odabrao Njemačku i grad Offenbach.

Nije mu bilo lahko u početku… Kao medicinski radnik radio je u raznoraznim staračkim domovima, bolnicama, a usput je stvarao viziju svog života, a ona je bila, da jednog dana bude samostalan po pitanju posla, da ima vlastitu firmu.

Obično onaj ko svoje želje slijedi, vjeruje u njih, one budu i ostvarene. U poslovnoj saradnji sa uspješnom i poslovnom ženom Vanjom Bulatović, Ademir je otvorio vlastitu firmu za njegovanje starijih osoba. Firma pod nazivom „ADO“ veoma brzo je stekla visoku i profesionalnu reputaciju kod poslovnih saradnika.

U početku rada firme i sam Ademir Ado Ukić je radio u njezi starijih osoba, a kako se firma širila i povećavao broj uposlenih, Ademir je sve više i više bio potreban u poslovnim prostorijama firme, a kao jedan od najuspješnijih mladih ljudi, njegova firma danas broji preko stotinu uposlenih ljudi, a svi oni su izuzetno zadovoljni Vanjinim i Adinim odnosom prema njima.

-Od početka 2019. godine nudimo našim poslovnim partnerima najbolju moguću njegu starijih i bolesnih osoba, kao svima onima kojima je  profesionalna i medicinska njega potrebna. Ne biramo ni godine starosti ni bolest, već smo jednostavno svima na raspolaganju, od onih koji žele da ostanu u njihovom kućnom okruženju ili od onih koji se već nalaze u staračkom domu, a uskoro planiramo i otvaranje dnevne njege koja je posebno veoma bitna za one zaposlene ljude koji kod kuće imaju nekog bolesnog od rodbine, a ta bolesna osoba ne može da ostane tokom dana sama u stanu ili kući. Ne gledamo ni na godine starosti, ni sliku bolesti. Dakle, kvalifikovani smo za sve vrste pomoći, a koliko je naša profesionalnost i poslovnost visoko rangirana, dokaz je izuzetno zadovoljstvo naših klijenata. Osoblje firme „ADO“ je izuzetno medicinski kvalificirano, a ono što je najbitnije svakom pacijentu prilaze sa velikim poštovanjem i svaku njegu odrade kao da njeguju nekog svog najbližeg i najdražeg. U firmi su zaposleni radnici svih vjera i nacija,a posebno ih ima dosta sa područja nekadašnje Jugoslavije. Nudimo njegu od djece do staraca, tu je 24-satna njega, a naši zaposlenici specijalizirani su i za previjanje od jednostavnih do kompleksnih rana na tijelu – ispričao nam je kratku historiju njegove firme Ademir Ukić.

On se ovom prilikom zahvaljuje svim njegovim uposlenicima, poslovnim partnerima i svima onima koji su se odlučili za njegu njihovih najmilijih putem firme „ADO“.

Razgovarali smo i sa nekim od zaposlenika, a to su Dejana i Aldin.

jedno i drugo su skoro od samo početka rada firme njeni zaposlenici,a koliko su zadovoljni samo potvrđuje činjenica da ne žele da mjenjaju firmu, da su tu cijenjeni kao ljudi, kao radnici, a ono što je najvažnije zadovoljni su i zaradom.

-Zaista nema nikakvih zamjerki. Ado i Vanja se prema svim radnicima odnose sa poštovanjem, jako su korektni,a mi zaposleni im to vraćamo kroz profesional rad. Jer zadovoljni pacijenti su najbolja preporuka za uspješan rad jedne firme – rekao nam je kratko Aldin Mehmedagić iz Bihaća.

“ADO”

Firma „ADO“ nalazi su u Offenbach-u na adresi Domstrasse 79, telefon 069/ 90 50 78 58,a broj mobilnog koji je 24 sata na usluzi je 0174 37 0 1111, e-mail: pflegedienst@ado-pflege.de

Bato Šišić

Related posts

“Emirates” ulaže na Sokocu?

Urednik BiH Info Desk

Nakon nekoliko sušnih godina zabilježen rast stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu

Dijaspora pokretačka snaga, neprocjenjiv razvojni potencijal BiH

Leave a Comment