Moj stav

Vještak utvrdio: Rerspiratori ne posjeduju ni minimum karakteristika za tretman pacijenata

banner

U nalazu vještaka utvrđeno je da nabavljeni ventilatori, ne posjeduju ni minimum potrebnih bitnih karakteristika za adekvatan tretman pacijenata u jedinicama intenzivne terapije, među koje spadaju pacijenti oboljeli od Covid 19, saopćeno je iz Tužilaštva BiH koje vodi istragu o nabavci respiratora plaćenih više od 10 miliona maraka.

“Dakle, nije preporučeno korištenje ovih ventilatora u jedinicama intenzivne terapije. Tim tužitelja Tužiteljstva BiH, od početka rada na predmetu, 04.05. ove godine, kada je tužiteljstvo preuzelo predmet, poduzeo je cijeli niz potrebnih radnji, na utvrđivanju svih okolnosti ove nabavke i intenzivan rad se svakodnevno nastavlja.

Putem instituta Međunarodne pravne pomoći, pribavljeni su i pribavljaju se svi potrebni podaci i informacije o predmetnoj nabavci, vrše se vještačenja i pregledi dokumentacije i tužiteljski tim je u svakodnevnom i stalnom kontaktu sa policijskim i sigurnosnim agencijama, sa kojima radi na predmetu. 

Tužiteljstvo BiH o provedenim aktivnostima će blagovremeno i točno informirati javnost”, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

BHDINFODESK

Related posts

Prof. Dejan Jović : Konstitutivnost naroda je zaostavština SFRJ, Bošnjaci mogu izaći sa zahjevom za ukidanjem konstitutivnosti

HASEČIĆ TRAŽI OD PREDSJEDNIŠTVA I MIP BIH DA SE UKLONE SVE DIPLOMATE KOJI NEGIRAJU GENICID U SREBRENICI

Editor

Rezultati studije: BiH postaje zemlja staraca

Editor

Leave a Comment