BiH dijaspora

Za sve koji ulaze u BiH i dalje je obavezna mjera samoizolacije

banner

Za sve koji ulaze u BiH i dalje je obavezna mjera samoizolacije, poručeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Ova mjera ostaje na snazi dok ne dobiju uvjerenje da je njeno ukidanje epidemiološki dozvoljeno.

Direktor Uprave Anis Ajdinović je pojasnio da se zdravstveni nadzor putnika na granici pokazao kao jedna od najsnažnijih mjera u sprečavanju širenja virusa korona.

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove pozvali su sve subjekte kojima je naredbama Federalnog štaba civilne zaštite omogućen rad da se pridržavaju higijenskih i zdravstvenih preporuka.

Najavljeno je da će nadležne inspekcije provoditi pojačanu kontrolu poštovanja datih preporuka radi suzbijanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja stanovništva.

Prema podacima Federalne uprave, tokom jučerašnjeg dana na graničnim prelazima u FBiH izdato je ukupno 1.547 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor, odnosno ograničenju kretanja van mjesta boravka – 1.235 rješenja o izolaciji, te 114 rješenja za vozače, 96 rješenja za pogranični promet i 102 za prekogranične radnike.

Related posts

IGK najoštrije osuđuje održavanje mise jer je ista ozbiljni nasrtaj na istinu o antifašističkoj borbi u Drugom svjetskom ratu

Editor

Kanada: Tražimo Šeranićevo izvinjenje državi Bosni i Hercegovini i njenim odanim građanima

Urednik BiH Info Desk

Stuttgart: Sead Selmanović o svom bezuspješnom pokušaju da dođe do Bosne i Hercegovine

Editor

Leave a Comment