Moj stav Pogledi

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO): Pripremite se za drugi smrtonosni val infekcije koronavirusom

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorila je Evropu na drugi talas koronavirusa. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, evropske zemlje bi se već trebale pripremati za drugi smrtonosni val infekcije koronavirusom.

Sada je “vrijeme za pripreme, a ne za slavlje”, rekao je u ponedjeljak britanskom listu “The Telegraph” regionalni direktor WHO-a Hans Kluge. Reagirao je na ublažavanje mjera protiv pandemije u nekoliko zemalja.

Regionalni direktor WHO izrazio je posebnu zabrinutost zbog mogućnosti “dvostrukog talasa zaraze”. 

“U tom slučaju, mogli bismo imati drugi val Covida-19 i sezonski grip ili ospice. Mnoga djeca nisu bila cijepljena protiv ospica”, upozorio je Kluge i dodao da bi “evropske zemlje trebale vrijeme iskoristiti za jačanje svog zdravstvenog sistema”, u šta ubraja i proširenje bolničkih kapaciteta.

Broj slučajeva zaraze koronavirisom se smanjio u zemljama kao što su Velika Britanija, Francuska i Italija, ali, po Klugeu, to ne znači da se pandemija približava kraju. 

Link: https://metro.co.uk/2020/05/18/europe-must-prepare-second-deadly-wave-coronavirus-winter-12718562/

Related posts

IFIMES: Dodik i Đukanović destabilizirajući faktor na Balkanu i Evropi?

BHD Info Desk Administrator

DAVOR DRAGIČEVIĆ ŽESTOKO NAPAO BIVŠEG ADVOKATA: „Tomić je UDBAŠKO ĐUBRE koji je od početka radilo za Dodika, Davida su UBILI…“

Memić pita Tegeltiju: Ko je bio potkivač u predmetu Dženan Memić?

Leave a Comment