Moj stav Pogledi

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO): Pripremite se za drugi smrtonosni val infekcije koronavirusom

banner

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) upozorila je Evropu na drugi talas koronavirusa. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, evropske zemlje bi se već trebale pripremati za drugi smrtonosni val infekcije koronavirusom.

Sada je “vrijeme za pripreme, a ne za slavlje”, rekao je u ponedjeljak britanskom listu “The Telegraph” regionalni direktor WHO-a Hans Kluge. Reagirao je na ublažavanje mjera protiv pandemije u nekoliko zemalja.

Regionalni direktor WHO izrazio je posebnu zabrinutost zbog mogućnosti “dvostrukog talasa zaraze”. 

“U tom slučaju, mogli bismo imati drugi val Covida-19 i sezonski grip ili ospice. Mnoga djeca nisu bila cijepljena protiv ospica”, upozorio je Kluge i dodao da bi “evropske zemlje trebale vrijeme iskoristiti za jačanje svog zdravstvenog sistema”, u šta ubraja i proširenje bolničkih kapaciteta.

Broj slučajeva zaraze koronavirisom se smanjio u zemljama kao što su Velika Britanija, Francuska i Italija, ali, po Klugeu, to ne znači da se pandemija približava kraju. 

Link: https://metro.co.uk/2020/05/18/europe-must-prepare-second-deadly-wave-coronavirus-winter-12718562/

Related posts

Bugajski upozorava: Rusija spremna i na sukob u BiH

BHD Info Desk Administrator

Tužna godišnjica: Devet godina od tragičnog ubistva navijača FK Sarajeva, Vedrana Puljića za koje još niko nije odgovarao

Da li je još u Daytonu čak i Federacija podijeljena na Bosnu i na Hercegovinu?

Editor

Leave a Comment