Bosnia Appeal

Ni koronavirus nije prepreka: Bosanskohercegovački centar u Derbyu pomaže azilante i migranate iz tog grada!

banner

Pandemija koronavirusa teško je pogodila Veliku Britaniju i svi građani su u svom svakodnevnom životu itekako osjetili posljedice ove velike svjetske zdravstvene krize. Ipak, među najugroženijim kategorijama je veliki broj azilanta i migranata koji su se našli u bezizlaznoj situaciji, bez posla i redovnih primanja i s minimalnom pomoći od strane vlade.

Ferid Kevrić/BHDINFODESK

Mnoge organizacije im pokušavaju pomoći, a među njima jedna od najagilnijih je Bosanskohercegovačka asocijacija iz Derbyja. O tome je za medijsku agenciju BHDINFODESK informaciju više dao menadžer Bosanskohercegovačkog centra Ferid Kevrić: “Ovo je naš stalni projekat koji zahvaljujući donacijama, “fund raising” aktivnostima u saradnji s Derby Refugee Forum i našim volonterima nismo prekidali ni u doba korone. Otkad je kriza nastala svakog četvrtka i petka u prostorijama Bosanskohercegovačkog centra dijelili smo i dijelimo porodične sedmične pakete za azilante. U konačnici bit će podijeljeno preko 500 takvih paketa. Svakako, jedno veliko hvala ide svim vrijednim volonterima koji su marljivo pakovali i dijelili pakete, potom našim donatorima koji su podržali projekat a među kojima su kompanije Martin Louis, Severn Trent, mnogim pojedincima, te naravno i našim bh. građanima koji su također izdvojili svoja lična sredstva.”

PorodičnI paketi/BHDINFODESK

Inače, u Derbyju živi preko 200 bh. porodica različitog nacionalnog i vjerskog identiteta, odlično su organizovani, imaju svoj bh. klub s velikim brojem aktivnosti, svoj bošnjački džemat te savjetodavni centar. Ipak, oni su najviše ponosni svoj prelijepi Bosanskohercegovački centar, jedno moderno funkcionalno zdanje koje zadovoljava potrebe ne samo bosanskohercegovačke zajednice u Derbyju. već i drugih nacionalnih zajednica koje žive u ovom gradu.

Namik Alimajstorović

Related posts

Žalosno: Nakon dva mjeseca provedenih u londonskim frižiderima, proteklog vikenda rahmetli Razija Fazlić je našla svoj smiraj

Editor

Dajte nam šansu

Urednik BiH Info Desk

MFS-EMMAUS nastavlja humanitarna akcija “BiH za Siriju”

Editor

Leave a Comment