Bosnia Appeal

MFS-EMMAUS: Poziv za akciju pomoći migrantima u Bosni i Hercegovini

banner

Rukovodeći se svojom misijom pomoći onima koji su najugroženiji, MFS-EMMAUS je u u mjesecu aprilu ove godine pokrenuo akciju prikupljanja i distribucije pomoći migrantima u BiH. Akciju pomoći migrantima smo pokrenuli s obzirom da je u BiH u posljednjih nekoliko mjeseci veliki priliv migranata i svakim danom u Sarajevu i Velikoj Kladuši ih je sve više i više.

Na linkovima više o akciji:

http://mfs-emmaus.ba/ukljucite-se-u-mfs-emmaus-ovu-akciju-pomoci-migrantima-u-bih/

http://mfs-emmaus.ba/mfs-emmaus-posjetio-migrante-u-velikoj-kladusi/

MFS-EMMAUS-a je već obišao mjesta gdje se migranti najviše okupljaju u Sarajevu i Velikoj Kladuši te smo im podijelili suhe obroke. U parku preko puta Vijećnice u Sarajevu trenutno se nalazi između 150-200 migranta, među kojima su i djeca, koji preko Bosne i Hercegovine pokušavaju stići u neku od evropskih zemalja. Prešli su dalek put, gladni su i žedni, neki od njih imaju i zdravstvenih problema i potreban im je smještaj. Migranti iz zemalja sjeverne Afrike, Bliskog istoka pa i juga Azije, borave i u Velikoj Kladuši a prema pojedinim procjenama, u ovoj općini trenutno ih se nalazi oko 400 i taj se broj iz dana u dan povećava. U teškom su stanju, bolesni, iznemogli i izgladnjeli, i spavaju na otvorenom. Da bi došli do BiH, većina ih je platila velika novčana sredstva krijumčarima. Krajnja destinacija izbjeglica svakako nije BiH, ovdje su zastali nakon neuspjelog pokušaja prelaska hrvatske granice dok su skloništa za izbjeglice i ne postoje a smještajni kapaciteti predviđeni za ovakve situacije su popunjeni.

Uvidjevši katastrofalne i neljudske uslove u kojima borave, a o kojima ste vjerovatno čuli iz medija, pokušali smo pronaći način da im nekako pomognemo. U narednom periodu MFS-EMMAUS ima namjeru svakodnevno dijeliti obroke migrantima tako da je pomoć građana u namirnicama i novčanim donacijama itekako dobro došla. Iz tog razloga molimo sve građane koji suosjećaju sa ovim ljudima da nam se pridruže u humanitarnoj akciji te da pomognu svojim donacijama.

 

Uzimajući u obzir sve troškove potrebne za pomenute obroke i drugu pomoć, MFS-EMMAUS nije u stanju samostalno jedan duži period to finansijski pratiti. S tim u vezi, pozivamo Vas da se, u skladu sa Vašim mogućnostima, uključite i Vi i pomgnete naša nastojanja da pomognemo ovim ljudima. Nakon svake podjele slali bi Vam slike sa terena kao vid povratne informacije a svaku Vašu podršku kao doprinos društvenoj odgovornosti bi u skladu sa našim mogućnostima promovisali putem naših sredstava informisanja.

 

Uz nadu u Vaš pozitivan odgovor i podršku našim nastojanjima da pomognemo ovim ljudima, unaprijed se zahvaljujemo i stojimo na raspolaganju za sve dodatne informacije.

 

Donacije u vidu prehrambenih i higijenskih artikala, mogu dostaviti na adresu našeg Udruženja:

Duje bb, Klokotnica, 74 2017 Doboj Istok

Za više informacija možete pozvati broj: 035 726 690

Novčane donacije sa svrhom „Pomoć za migrante“ možete uplatiti na transakcijske račune:

Intesa Sanpaolo Banka

1542001100085746

Devizni račun:

SWIFT: UPBKBA 22

IBAN: BA39 1542 0011 0008 5746

 –

Uni Credit Banka

3383002250449586

Devizni račun:

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA39 3389104805723482

 –

PayPal: donate@mfs-emmaus.ba

 

S poštovanjem,

 

Ernad Mujić

Koordinator za razvoj i saradnju

MFS-EMMAUS

Duje bb, Klokotnica 74 207, Doboj Istok

Bosna i Hercegovina

Mob: + 387 62 835 768

Tel: + 387 35 726 694

Fax: + 387 35 720 284

e-mail: ernad.mujic@mfs-emmaus.ba

www.mfs-emmaus.ba

Related posts

Obustavljena humanitarna akcija za liječenje blizanaca Amara i Davuda Derviševića iz Bihaća: Klinika u Njemačkoj oprostila preostali dug u iznosu od 53.000 eura

Editor

Sjeme spasa: Paket hrane je privremena, a paketić sjemena dugoročna pomoć

Editor

Minhen: Održana humanitarna akcija za teško oboljelog dječaka Emira Buzu iz Zenice

Leave a Comment