BiH dijaspora

ACBH: Nagrada “Životno djelo” dodjeljuje se pojedincima koji se zalažu za Bosnu i Hercegovinu i bosanskohercegovačku zajednicu

“Kao dvostranačka organizacija, ACBH želi da izrazi svoju zahvalnost kreatorima politike na obje strane, koji su pokazali veliku hrabrost i koji su se borili za pravdu tokom rata u Bosni i Hercegovini”, izjavio je predsjedavajući ACBH Adnan Hadrović.

Također, nagrade će biti uručene i dr. Harisu Silajdžiću, bivšem članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine; generalu Gordon R. Sullivan, 32. načelniku Štaba Vojske SAD-a; generalu Wesley Clarku, vrhovnom komandantu savezničkih snaga NATO-a; humanitarki Saneli Diani Jenkins; režiseru Bill Carteru, Erminu Mujezinović, kapetanu američke vojske te Fondaciji Hastor, neprofitnoj organizaciji koja stipendira djecu i mlade u Bosni i Hercegovini.

Osnovana 2007. godine, ACBH je vodeća nevladina organizacija koja radi na rješavanju interesa bosansko-američke dijaspore u Sjedinjenim Državama i zagovara jedinstvenu, multietničku i demokratsku Bosnu i Hercegovinu.

“ACBH je izuzetno počastvovan što je bivši američki predsjednik Bill Clinton prihvatio našu nagradu za životno djelo kao dugogodišnji pristalica mirne i prosperitetne Bosne i Hercegovine.Predsjednik Clinton je bio instrument za osiguranje Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je okončao rat u Bosni i Hercegovini, i kroz njegovo održivo rukovodstvo, osigurala regionalnu stabilnost i prosperitet “, izjavila je predsjednica ACBH Ajla Delkić.

Related posts

Vildana iz Livna: Među najboljim slastičarima SAD-a

Editor

Izborni zakon i dijaspora: Bosanskohercegovački politički čimbenici “otpisali” potencijalne glasače iz dijaspore

Bosanac Dino sa Havaja: Ovo je svjetski raj, ali Bosna je Bosna

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment