Dopunske škole

Iz Saveza dopunskih škola BiH u dijaspori: Produžen rok za slanje najboljih literarnih i likovnih radova učenika i učenica

Umjesto do 31. maja, konkurs za najbolje likovne i literarne radove učenika/ca otvoren do 25. juna 2020. godine.

Savez dopunskih škola Bosne i Hercegovine u dijaspori sa sjedištem u Stuttgartu produžio je rok za slanje radova na konkurs za najbolje literarne i likovne radove učenika/ca u 2020. godini, o sljedećim temama: Moja, tvoja, naša Bosna i Hercegovina; Moj i zavičaj mojih roditelja; Za bolji, pravedniji i zdraviji svijet i Moja porodica u izolaciji. Umjesto do 31. maja 2020. godine, radovi na konkurs za najbolje likovne i literarne radove učenika/ca ostaje otvoren do 25. juna 2020. godine.

Razlog za produženje roka je pandemija korona virusa zbog koje djeca nisu pohađala redovnu nastavu, a i nastava u dopunskim školama BiH uglavnom se odvijala na daljinu. Želimo da pružimo mogućnost što većem broju djece u dijaspori koja imaju talenat za pisanje i slikanje da učestvuju na konkursu – kažu iz rukovodstva Saveza dopunskih škola BiH.

Na konkursu mogu učestvovati svi učenici/e, polaznici/e dopuskih škola Bosne i Hercegovine u dijaspori, uzrasta do 17 godina. Radove treba poslati poštom, do 25. juna 2020. godine, na adresu: Verband bosnisch-herzegowinischer Schulen e. V., Rohrackerstr. 103, 70329 Stuttgart ili Generalni konzulat BiH, Olgastr. 97b, 70180 Stuttgart, sa naznakom „ZA KONKURS“.

Najbolji radovi bit će nagrađeni, objavljeni u magazinu Plima i izloženi na manifestaciji Susreti dopunskih škola BiH 2020, koja će se održati u Stuttgartu.

Zato, olovke u ruke, pišite i slikajte o svijetu kakvog ga vi vidite, o ljubavi i toleranciji, i o našoj Bosni i Hercegovini!

Foto: H.H.

Related posts

Magazin „Stav“ u saradnji sa bh. dijasporom organizuje nagradno pisanje dječijih literarnih radova

Editor

Stuttgart: Tradicionalni susreti dopunskih škola BiH u SR Njemačkoj zakazani za 18. juli 2021. godine

Urednik BiH Info Desk

On line seminar o stručnom usavršavanju učitelja u dopunskim školama na bosanskom jeziku

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment