Bosnia Appeal

BHKC Toronto: Pomozite rad Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine

banner

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine jedna je od važnijih institucija naše države, čiji značaj definitivno nije dovoljno vrednovan – kako od strane same države, tako i od strane društva. Kako bi pomogao rad ove institucije, uspješni bosanskohercegovački aktivista Edhem Čustović iz Australije, kupio je nedavno čak 500 ulaznicu za muzej i poklonio ih Bosancima i Hercegovcima. Jer, kako on sam kaže, “muzej je rodni list svih Bosanaca i Hercegovaca, ili, ako želite još preciznije – Zemaljski muzej BiH je naš DNK”.

Da je ovaj potez imao efekta pokazuje i vijest koja nam stiže iz Kanade, tačnije iz Toronta. Objavu Bosanskohercegovačkog kulturnog centra Toronto prenosimo u cijelosti.

– Zemaljski muzej BiH je možda i najvažnije kulturološko blago naše domovine. Ukoliko ste do sada pratili situaciju sa istim, jasno vam je da su ti ljudi prepušteni sami sebi a zaboravljeni od institucija i države koja treba da se bavi kulturom naše domovine.

Kako bi i mi dali svoj doprinos očuvanju kulture, Zemaljskog muzeja, pokrećemo projekat podrške kroz narudžbe – prvo artikala za djecu, a poslije i za odrasle. Nekoliko zanimljivih opcija za našu djecu:

Bojanke: “Kid” paket – $30 (uključena poštarina i carina)

Tematski poklon paket pod nazivom “Kid” uključuje set od tri bojanke sa različitom tematikom: stećci, insekti i ćilim što obuhvata primjere sa svih odjeljenja ZMBiH, replika malog pečata, bedž sa firguralnim motivom sa stećaka i grafitna olovka.

“Kid” poklon paket je namijenjen našoj najmlađoj publici koja se na zabavan način može educirati o kulturnom, historijskom i prirodnom naslijeđu svoje zemlje a koja se baštini u Zemaljskom muzeju BiH.

ili

“Jedna bojanka” – $10 (uključena poštarina i carina)

Izaberite jednu od tri: 1. Stećci 2. Insekti 3. Ćilim

Narudžbe i uplate možete poslati putem e-transfera na admin@bhkc.ca i molimo vas da u notes napišete šta naručujete i svoje lične informacije. Isto tako nam možete poslati e-mail ili poruku.

Podržimo Zemaljski muzej BiH i obradujmo našu djecu”, poruka je BHKC Toronto.

Facebook objava

Ovim putem ujedno pozivamo i Bosance i Hercegovce u drugim državama da potpomognu rad ove, za Bosnu i Hercegovinu vrlo značajne institucije. Webshop Zemaljskom muzeja BiH posjetite klikom ovdje.

Related posts

Biznismen Azmir Husić kupio invalidska kolica Fadilu Kadriću koji je ostao bez obje noge

„Merhamet“ Njemačke tokom ramazana obezbijedio pomoć vrijednu 85.000 KM

BHD Info Desk Administrator

Sanel Babić pokrenuo akciju: Preko 130.000 dolara skupljeno za Fahrudina Muminovića

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment