Bosnia Appeal

BHKC Toronto: Pomozite rad Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine jedna je od važnijih institucija naše države, čiji značaj definitivno nije dovoljno vrednovan – kako od strane same države, tako i od strane društva. Kako bi pomogao rad ove institucije, uspješni bosanskohercegovački aktivista Edhem Čustović iz Australije, kupio je nedavno čak 500 ulaznicu za muzej i poklonio ih Bosancima i Hercegovcima. Jer, kako on sam kaže, “muzej je rodni list svih Bosanaca i Hercegovaca, ili, ako želite još preciznije – Zemaljski muzej BiH je naš DNK”.

Da je ovaj potez imao efekta pokazuje i vijest koja nam stiže iz Kanade, tačnije iz Toronta. Objavu Bosanskohercegovačkog kulturnog centra Toronto prenosimo u cijelosti.

– Zemaljski muzej BiH je možda i najvažnije kulturološko blago naše domovine. Ukoliko ste do sada pratili situaciju sa istim, jasno vam je da su ti ljudi prepušteni sami sebi a zaboravljeni od institucija i države koja treba da se bavi kulturom naše domovine.

Kako bi i mi dali svoj doprinos očuvanju kulture, Zemaljskog muzeja, pokrećemo projekat podrške kroz narudžbe – prvo artikala za djecu, a poslije i za odrasle. Nekoliko zanimljivih opcija za našu djecu:

Bojanke: “Kid” paket – $30 (uključena poštarina i carina)

Tematski poklon paket pod nazivom “Kid” uključuje set od tri bojanke sa različitom tematikom: stećci, insekti i ćilim što obuhvata primjere sa svih odjeljenja ZMBiH, replika malog pečata, bedž sa firguralnim motivom sa stećaka i grafitna olovka.

“Kid” poklon paket je namijenjen našoj najmlađoj publici koja se na zabavan način može educirati o kulturnom, historijskom i prirodnom naslijeđu svoje zemlje a koja se baštini u Zemaljskom muzeju BiH.

ili

“Jedna bojanka” – $10 (uključena poštarina i carina)

Izaberite jednu od tri: 1. Stećci 2. Insekti 3. Ćilim

Narudžbe i uplate možete poslati putem e-transfera na admin@bhkc.ca i molimo vas da u notes napišete šta naručujete i svoje lične informacije. Isto tako nam možete poslati e-mail ili poruku.

Podržimo Zemaljski muzej BiH i obradujmo našu djecu”, poruka je BHKC Toronto.

Facebook objava

Ovim putem ujedno pozivamo i Bosance i Hercegovce u drugim državama da potpomognu rad ove, za Bosnu i Hercegovinu vrlo značajne institucije. Webshop Zemaljskom muzeja BiH posjetite klikom ovdje.

Related posts

MFS-EMMAUS TOKOM RAMAZANA PODIJELIO 11.000 IFTARA NA KUĆNI PRAG I URUČIO 12.500 PREHRAMBENIH PAKETA

BHD Info Desk Administrator

MFS-EMMAUS: UČESTVUJTE U NAŠOJ ZIMSKOJ KAMPANJI

BHD Info Desk Administrator

MFS-EMMAUS: Kurban 2020. godine

Editor

Leave a Comment