Dopunske škole Govor zemlje moje

Nagradno takmičenje “Ja pišem bosančicom”: Svi učesnici ovog takmičenja pobjednici!

Udruženje u osnivanju „Bosnia International“ nedavno je pokrenulo nagradno takmičenje za djecu pod nazivom „Ja pišem Bosančicom“ koje za cilj ima probuditi interes djece i mladih za autohtono bosansko pismo bosančicu.

– Želimo probuditi svijest o značaju ovog pisma, te podstaći umjetnike, prosvjetne radnike i historičare da aktivnije koriste bosančicu u svom radu, te da isti na jedan svojevrstan način ožive u Bosni i Hercegovini, ističu iz udruženja.

Pozivali se djeca između osam i 12 godina da do 05. juna napišu svoj individualni rad od 50 do 100 riječi, kako bi njihovi roditelji isti mogli podijeliti na zvaničnoj Facebook stranici ovog udruženja, te time dobiti priliku na novčane nagrade.

10. juna su proglasili pobjednike: „JA PIŠEM BOSANČICOM“

Imamo pobjednike! Analizom naših članova, odlučili smo da su svi učesnici ovog takmičenja pobjednici! Uz podršku sponzora, Nađa Škaljić, Selma Berbic i Ernad Deni Comaga uspjeli smo da prikupimo novac da nagradimo svakoga sa po 50Eur! Zaista bi bilo preteško nekoga ostaviti bez nagrade, a ovakav trud zaslužuje nagradu tako da su ovaj put svi pobjednici! Zahvaljujemo se svima na učešću i želimo ovoj dječici jos puno uspjeha u obrazovanju i učenju! Budite ponosni na sebe!!

Više informacija o pbjednicima ove nagradne igre možete pronaći na već pomenutoj Facebook stranici „Bosnia International“.

Vjerujemo da će ovo biti samo prvi korak u procesu oživljivanja bosančice i buđenja interesa za istu, poruka je udruženja „Bosnia International“.

BHDINFODESK

Related posts

NA KONKURS ZA NAJBOLJE LIKOVNE I LITERARNE RADOVE UČENIKA U ŠKOLSKOJ 2018/2019. GODINI STIGLO NEKOLIKO STOTINA RADOVA

Profesorica tuzlanskog PMF-a dobila stipendiju kojom je ranije nagrađeno devet nobelovaca

Urednik BiH Info Desk

Mostar: “Kulturalni studiji i bosnistika“ ima za cilj očuvanje bosanskog jezika i kulture

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment