Dopunske škole Govor zemlje moje

Nagradno takmičenje “Ja pišem bosančicom”: Svi učesnici ovog takmičenja pobjednici!

banner

Udruženje u osnivanju „Bosnia International“ nedavno je pokrenulo nagradno takmičenje za djecu pod nazivom „Ja pišem Bosančicom“ koje za cilj ima probuditi interes djece i mladih za autohtono bosansko pismo bosančicu.

– Želimo probuditi svijest o značaju ovog pisma, te podstaći umjetnike, prosvjetne radnike i historičare da aktivnije koriste bosančicu u svom radu, te da isti na jedan svojevrstan način ožive u Bosni i Hercegovini, ističu iz udruženja.

Pozivali se djeca između osam i 12 godina da do 05. juna napišu svoj individualni rad od 50 do 100 riječi, kako bi njihovi roditelji isti mogli podijeliti na zvaničnoj Facebook stranici ovog udruženja, te time dobiti priliku na novčane nagrade.

10. juna su proglasili pobjednike: „JA PIŠEM BOSANČICOM“

Imamo pobjednike! Analizom naših članova, odlučili smo da su svi učesnici ovog takmičenja pobjednici! Uz podršku sponzora, Nađa Škaljić, Selma Berbic i Ernad Deni Comaga uspjeli smo da prikupimo novac da nagradimo svakoga sa po 50Eur! Zaista bi bilo preteško nekoga ostaviti bez nagrade, a ovakav trud zaslužuje nagradu tako da su ovaj put svi pobjednici! Zahvaljujemo se svima na učešću i želimo ovoj dječici jos puno uspjeha u obrazovanju i učenju! Budite ponosni na sebe!!

Više informacija o pbjednicima ove nagradne igre možete pronaći na već pomenutoj Facebook stranici „Bosnia International“.

Vjerujemo da će ovo biti samo prvi korak u procesu oživljivanja bosančice i buđenja interesa za istu, poruka je udruženja „Bosnia International“.

BHDINFODESK

Related posts

Iz Saveza dopunskih škola BiH: PRIJATNO IZNENAĐENJE IZ KANADE

Editor

Zeničanka Velida Kurtović pobjednica takmičenja studenata prava u Dubrovniku

BHD Info Desk Administrator

Prof. dr. Dževad Jahić: Jezik historijski ne “imenuje” narod, već teritorij na kojem se govori

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment