Najčitanije Sport

Murat Alibašić: Koronavirus upravlja aktivnostima US Soccer Education iz Denvera

Koronavirus je u proteklom periodu “zaledio” sport u Americi i itekako se odrazio na aktivnosti sportske agencije US Soccer Education iz Denvera. Zbog pandemije u proteklom periodu otkazani su kampovi u Hartford – Connecticut blizu New Yorka koji je trebao biti održan od 4. do 07. juna 2020. te ljetni kamp u Vogošći koji se trebao održati početkom jula. Preporuke nadležnih organa u Americi i Bosni i Hercegovini te zdravlje učesnika, trenera i organizatora kampova bili su logična vodilja prilikom otkazivanja ovih sportskih manifestacija. 

“Moram reći da smo za ove kampove imali dosta prijavljenih mladih igrača, ali, eto, upetljala se viša sila i menadžment naše organizacije postupio je ispravno. Svima prijavljenima uredno smo vratili kotizacije koje su uplatili za učešće na kampovima”, za BHDINFODESK kaže menadžer organizacije Murat Alibašić.
O daljim aktivnostima i planovima rada agencije kazao nam je: “Zbog korone ‘soccer’ je gotovo zamrznuo svoje aktivnosti u Americi i veliki broj mladih igrača kontaktirao nas je i tražio način da ih izmjestimo u neki od klubova iz BiH i susjednih zemalja, kako ne bi bili zaustavljeni u razvoju. Naravno, pratimo situaciju na terenu i nastojat ćemo svim talentovanim igračima pomoći u tome. U tom cilju vodimo intenzivne razgovore sa FK Unis iz Vogošće novim federalnim drugoligašem da ovaj klub na neki način postane naša stalna bosanskohercegovačka baza i mjesto gdje bi svi talentovani mladi fudbaleri iz Amerike na terenu mogli pokazati svoje fudbalske vještine. Koristim priliku da našim sportskim prijateljima iz Vogošće čestitam ulazak u veći rang takmičenja. Pored toga razvili smo i partnerske odnose sa sličnim sportskim agencijama iz Njemačke i Austrije i kao plod toga, ukoliko korona dozvoli, u oktobru bi održali veliki kamp u Njemačkoj. Što se tiče Amerike za sada po planu teku pripreme za naš zimski kamp na Floridi, i svi se nadamo povratku na zeleni teren.”

Sportisti su rekli svoje, svi su željni lopte i igara, ipak zadnju će kao i u svim sferama života dati pandemija koronavirusa i, naravno, ona će iz pozadine upravljati daljim aktivnostima sportske agencije US Soccer Education iz Denvera.

BHDINFODESK

Related posts

Sarajevo: Mladi “Zmajići” pobjedili Belgiju

BHD Info Desk Administrator

Baždarević: Optimističan sam i realan, cilj je odlazak na SP

Admin1

Odjeci Internacionalnog fudbalskog turnira u Minhenu: Mladi talenti pokazali su da među njima ima izvrsnih igrača

Leave a Comment