Najčitanije Sport

Murat Alibašić: Koronavirus upravlja aktivnostima US Soccer Education iz Denvera

banner

Koronavirus je u proteklom periodu “zaledio” sport u Americi i itekako se odrazio na aktivnosti sportske agencije US Soccer Education iz Denvera. Zbog pandemije u proteklom periodu otkazani su kampovi u Hartford – Connecticut blizu New Yorka koji je trebao biti održan od 4. do 07. juna 2020. te ljetni kamp u Vogošći koji se trebao održati početkom jula. Preporuke nadležnih organa u Americi i Bosni i Hercegovini te zdravlje učesnika, trenera i organizatora kampova bili su logična vodilja prilikom otkazivanja ovih sportskih manifestacija. 

“Moram reći da smo za ove kampove imali dosta prijavljenih mladih igrača, ali, eto, upetljala se viša sila i menadžment naše organizacije postupio je ispravno. Svima prijavljenima uredno smo vratili kotizacije koje su uplatili za učešće na kampovima”, za BHDINFODESK kaže menadžer organizacije Murat Alibašić.
O daljim aktivnostima i planovima rada agencije kazao nam je: “Zbog korone ‘soccer’ je gotovo zamrznuo svoje aktivnosti u Americi i veliki broj mladih igrača kontaktirao nas je i tražio način da ih izmjestimo u neki od klubova iz BiH i susjednih zemalja, kako ne bi bili zaustavljeni u razvoju. Naravno, pratimo situaciju na terenu i nastojat ćemo svim talentovanim igračima pomoći u tome. U tom cilju vodimo intenzivne razgovore sa FK Unis iz Vogošće novim federalnim drugoligašem da ovaj klub na neki način postane naša stalna bosanskohercegovačka baza i mjesto gdje bi svi talentovani mladi fudbaleri iz Amerike na terenu mogli pokazati svoje fudbalske vještine. Koristim priliku da našim sportskim prijateljima iz Vogošće čestitam ulazak u veći rang takmičenja. Pored toga razvili smo i partnerske odnose sa sličnim sportskim agencijama iz Njemačke i Austrije i kao plod toga, ukoliko korona dozvoli, u oktobru bi održali veliki kamp u Njemačkoj. Što se tiče Amerike za sada po planu teku pripreme za naš zimski kamp na Floridi, i svi se nadamo povratku na zeleni teren.”

Sportisti su rekli svoje, svi su željni lopte i igara, ipak zadnju će kao i u svim sferama života dati pandemija koronavirusa i, naravno, ona će iz pozadine upravljati daljim aktivnostima sportske agencije US Soccer Education iz Denvera.

BHDINFODESK

Related posts

Zeničanka Maja Hadžiselimović među 25 najvećih naučnica Njemačke

Urednik BiH Info Desk

Slovenija: Senijad Ibričić proglašen za najboljeg igrača Prve lige

Editor

Bihać: Džanan Musa kupuje opremu za bolnicu u rodnom gradu

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment