Sport

Pogledajte ko prenosi utakmicu Francuska – BiH: Zmajevi večeras igraju protiv svjetskih prvaka

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na najtežem zadatku. Zmajevi igraju protiv svjetskih prvaka u gostima.

Meč na strasburškom stadionu De la Meinau, počinje u 20.45 sati, glavni sudija je Sandro Scharer iz Švicarske

Međutim, u našem taboru optimizam grade na činjenici da su u martovskom susretu na Grbavici propisno namučili Francuze, koji su jedva došli do pobjede golom Antoinea Griezmanna, jednom od zvijezda aktuelnog prelaznog roka (vratio se u Atletico).

Selektor Ivaylo Petev vjerovatno će pokušati istom taktikom parirati Trikolorima (5-3-2, odnosno 3-5-2), no potpuno je jasno da Didiera Deschampsa sada sa takvom strategijom neće iznenaditi.

No, za razliku od meča u Sarajevu, ovog puta francuska selekcija utakmicu kvalifikacija za Mundijal dočekuje u nešto tmurnijem raspoloženju zbog razočaravajućeg nastupa na proteklom Evropskom prvenstvu. Mogu li Zmajevi to iskoristiti? Mogu li ponovo odigrati najbolje kada su očekivanja najmanja?

“Moramo da pružimo više od maksimuma, samo tako možemo napraviti pozitivan rezultat”, jasan je kapiten Edin Džeko.

TV Nova BiH ima ekskluzivno pravo prenosa za Bosnu i Hercegovinu a u prilogu su TV kanali na kojima mozete gledati utakmkcu:

Pogledajte na fotografiji ispod ko prenosi utakmicu Francuska – BiH.

Related posts

Bosanac Nihad Hasečić fudbalski trener na Islandu: Uspjeh ove male zemlje je “posljedica” dugogodišnjih ulaganja u infrastrukturu i edukaciju trenera

Amer Gojak napušta Dinamo, potpisao za poznati klub iz Italije

BHD Info Desk Administrator

SAD: Veliko priznanje za trenera Amira Hadžića, stadion na kojem radi nazvan po njemu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment