Bosnia Appeal Najčitanije

#SrebrenicaGenocide ili #Srebrenica: Twiter u znaku obilježavanja genocida u Srebrenici

Pozivamo sve korisnike Twittera da nam se u subotu, 11.7.2020. priključe sa tagovima #SrebrenicaGenocide ili #Srebrenica

Humanitarna organizacija Bosnia Appeal i portal BHDINFODESK iz Birminghama ponovo se uključuju u akciju: “Twitter u znaku obilježavanja genocida u Srebrenici” – #SrebrenicaGenocide ili #Srebrenica.

Bosniaappeal će ovaj poziv i upustvo poslati na svoju bazu podataka koja broji 85.000 email adresa, a BHDINFODESK posredstvom portala, Twitera i Facebooka obavijestiti javnost o ovoj akciji.
Twitter je popularna socijalna mreža koja ima preko 330 miliona aktivnih korisnika.
Twitter ima jednu funkcionalnost koja se zove ‘trending’. Ta funkcionalnost pokazuje koji se tagovi najviše koriste taj dan. Tag je bilo koja riječ ili više riječi sa predznakom # kao npr. #SrebrenicaGenocide ili samo #Srebrenica.


Ako pošaljemo dovoljno velik broj poruka na Twitteru u subotu, 11.7. sa tagovima #SrebrenicaGenocide ili #Srebrenica možemo ostvariti da se genocid u Srebrenici uvrsti u ‘trending’ i na taj način milioni ljudi koji koriste Twitter će to vidjeti, tako da ćemo na ovaj način ukazati ljudima na genocid koji se desio u Srebrenici.

Molimo Te, Bože, da tuga bude nada, da osveta bude pravda, majčina suza molitva, da se više nikome ne ponovi Srebrenica!

Adis Burazerović

Related posts

Budimo ljudi, budimo humani / Spasimo život dječaku Maku

Editor

Crne prognoze: Bosna i Hercegovina će uskoro imati manje od DVA MILIONA STANOVNIKA

Editor

Kanada: Reakcija povodom sramne i skandalozne dodjele Nobelove nagrade za književnost negatoru genocida Peter Handke

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment