Društvo

POTOČARI: Nejra je došla da kaže svom babi da je diplomirala!

Djevojka po imenu Nejra Lilić je ponosno stala pored mezara svoga oca u Srebrenici. Diplomirala je i došla da kaže svome ocu. U toku je obilježavanje 25. godišnjice genocida u Srebrenici. 11. juli je svake godine vrlo bolan dan za porodice žrtava, za preživjele, i sve one koji duboko osjete tugu kojim odiše svaka fotografija iz Potočara, što potvrđuje i objava efendije Sadmira Mustafića.

U ime članova moje porodice koji su nestali, pronađeni, pokopani, mog oca, djeda, dajdže, rođaka i mnogih drugih … Srebrenica nije bijeli cvijet; to nije promjena fotografije vašeg profila ili objavljivanje priče. Srebrenica je mnogo više; treba biti puno više .

Nejra Lilić /Patria

Srebrenica mora biti upozorenje, kao pokazatelj mračne strane ljudske svijesti.  Međutim, uloga Srebrenice jeste priznata ali nije shvaćena. Srebrenica nije samo 11. juli; Srebrenica traje cijelu godinu, ne zbog tuge i sjete, već kao upozorenje i izvor motivacije. 

Probudimo se iz pasivnosti, jer nam niko neće pomoći ako sami sebi ne pomognemo. 

Moju Srebrenicu, svaki bijeli nišan, moje ruke grle u nadi da će doći do promjene – vaša Nejra. 

Patria

Related posts

Strazbur: Evropski sud za ljudska prava odbio je zahtjev iz Beograda da se Crnoj Gori zabrani provođenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Editor

Federacija “odgovorila” RS-u: Pozvala na popunjavanje i adekvatno opremanje aktivnih sastava policije

Njemački mediji/ Nasilje nad izbjeglicama na Balkanskoj ruti: Smijali su se dok su nas tukli

Editor

Leave a Comment