Moj stav Pogledi

ZA INCKA Majke Srebrenice zaslužuju više od divljenja, to je ZAKON

banner

Valentin Incko, visoki predstavnik u BiH osim što je iznevjerio sve žrtve i porodice žrtava ne nametanjem Zakon o negiranju genocida danas je tokom komemrativnog skupa u video poruci pogriješio broj žrtava koje su ukopane. Rekao je osam umjesto devet koliko ih je danas ukopano i koliko ih je na smiraj čekalo 25 punih godina.

Greške se mogu desiti, ali Incku koji je iznevjerio one koje su vjerovali u njegovo obećanje o nametanju zakon o zabrani negiranja genocida nije smio ovako pogriješiti. Jer nije to broj, to je bol, čovjek. Onaj koga su ubili jer je Bošnjak.

Više puta Incko je obećao, pa evo iznevjerio nas. I još nas za srce ujede.

Ove godine se javio video porukom na 25. godišnjicu genocida, sa pogrešnom informacijom o broju žrtava koje će biti ukopane (8 umjesto 9).

Rezultat prošlogodišnjeg obećanja jasan je – nije ga ispunio. Je li njemu stalo ili zaista misli da je dogovor moguć.
Kad god neko negira genocid u Srebrenici, preživjeli iznova trpe patnje iz jula 1995. Žestoko boli negiranje genocida, smeta isto i kad se negiraju zločini nad drugim narodima. 

Prilikom 25. godišnjice genocida u Srebrenici, Inzko izrazio je danas zahvalnost Majkama Srebrenice, koje su učinile najviše u potrazi za istinom i pravdom. A, onda ih brojkom ošamario. Ne trebaju majkama riječi, nego djlea. 

Spomenuo je Incko i rahmetli Hatidžu Mehmedović, koja je željela budućnost za nova pokoljenja zasnovanu na istini, pokajanju i oprostu.

“Majke Srebrenice zaslužuju naše divljenje i poštovanje,” dodao je visoki predstavnik.

I zaslužuju više od toga, zaslužuju zakon kojim će kazniti one koji negiranjem otvaraju njihova srca i u ranu ubadaju nož! Treba im zakon, ništa manje od toga!

A. Čorbo-Zećo/Patria

Related posts

Srbija – Kosovo: Rat dezinformacijama

BHD Info Desk Administrator

HEROJSKA ODBRANA UKRAJINE OD FAŠISTIČKOG RUSKOG OKUPATORA

Urednik BiH Info Desk

IGK: Ambasador Marko Milisav ne zastupa interese Bosne i Hercegovine u Kanadi

Editor

Leave a Comment