BiH dijaspora

Senad Šepić: Krcati nargila barovi širom BiH su veća opasnost od dijaspore

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka komentirao je aktuelnu situaciju u vezi sa koronavirusom.

“Veliki broj novih slučajeva i danas pokazuje da se problem sa pandemijom i dalje povećava, nema jasne vizije vlasti i odgovornih, loša je komunikacijska strategija inače u ovom vremenu krize i sve to unosi opravdan strah, nesigurnost i neizvjesnost medju ljude.

Dok vlast za veliki broj našeg naroda koji živi i radi u zemljama EU i ima njihove pasoše mjesecima drži zatvorene granice i to pravda ‘mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa’, dotad su, posebno nargila barovi širom BiH krcati omladinom?!

Barem za to ne treba posebna logika i sposobnost da shvatimo da je ovo drugo puno veća ‘prijetnja’ i problem za sve nas u BiH.

Zdravlje ljudi mora biti na prvom mjestu. Ekonomiju moramo očuvati i našu privredu i kroz turizam podržati. U svemu tome još jednom poziv da se svi pridržavamo mjera i budemo odgovorni prema sebi i drugima.

A poziv i nadležnima također, omogućite konačno da može naš narod sa stranim pasošima posjetiti svoju kuću, porodicu i prijatelje. I zatvorite nargila barove, prepuni su mladih ljudi. Bila bi to za njih, a i za društvo cijelo višestruka korist, posebno u ovom vremenu”, kazao je Šepić.

BHDINFODESK

Related posts

Radi sticanja državljanstva SR Njemačke, Austrije, Slovenije, Norveške, Danske, Češke, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, bosanskohercegovačkog pasoša se do sada odreklo preko 75.000 osoba

BHD Info Desk Administrator

U Španiji najteži dan od početka krize, pet bh. državljana napustilo tu zemlju

BHD Info Desk Administrator

FOLKLORIJADA – BOSANSKA FEŠTA U OSTALBU

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment