BiH dijaspora

Senad Šepić: Krcati nargila barovi širom BiH su veća opasnost od dijaspore

banner

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka komentirao je aktuelnu situaciju u vezi sa koronavirusom.

“Veliki broj novih slučajeva i danas pokazuje da se problem sa pandemijom i dalje povećava, nema jasne vizije vlasti i odgovornih, loša je komunikacijska strategija inače u ovom vremenu krize i sve to unosi opravdan strah, nesigurnost i neizvjesnost medju ljude.

Dok vlast za veliki broj našeg naroda koji živi i radi u zemljama EU i ima njihove pasoše mjesecima drži zatvorene granice i to pravda ‘mjerama za sprečavanje širenja koronavirusa’, dotad su, posebno nargila barovi širom BiH krcati omladinom?!

Barem za to ne treba posebna logika i sposobnost da shvatimo da je ovo drugo puno veća ‘prijetnja’ i problem za sve nas u BiH.

Zdravlje ljudi mora biti na prvom mjestu. Ekonomiju moramo očuvati i našu privredu i kroz turizam podržati. U svemu tome još jednom poziv da se svi pridržavamo mjera i budemo odgovorni prema sebi i drugima.

A poziv i nadležnima također, omogućite konačno da može naš narod sa stranim pasošima posjetiti svoju kuću, porodicu i prijatelje. I zatvorite nargila barove, prepuni su mladih ljudi. Bila bi to za njih, a i za društvo cijelo višestruka korist, posebno u ovom vremenu”, kazao je Šepić.

BHDINFODESK

Related posts

Bijeli golub ponovo (ne)leti 309: HVALA FATI SULJIĆ

Editor

Beč: Hazim Hadžić stoji iza popularnog lika Minke na Instagramu

MAGAZIN SAVEZA BANJALUČANA U ŠVEDSKOJ: Šeher Banja Luka – Broj 76.

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment