Dopunske škole

Los Angeles: Fondacija Bosana objavila je konkurs za dodjelu stipendija studentima iz BiH

Kako je nedano i najavila Fondacija Bosana objavila je konkurs za dodjelu stipendija budućim studentima širom Bosne i Hercegovine.

“U moru negativnih vijesti, pomozite nam da širimo prilike za bolje sutra. Želja nam je da što veći broj studenata aplicira za stipendije. Aplicirati mogu svi studenti u BiH”, poručuju iz Fondacije.

Konkurs je otvoren do 16. augusta.

Više informacija o stipendiji i konkursu na linku:
https://bosanafoundation.org/blogs/blog/konkurs-bosana-fondacije

Ukoliko želite stipendiju prijavite se ovdje:
http://bosanakonkurs.moonlight.ba/

Od svog osnivanja Bosana je omogućila stipendije za više od sto bosanskohercegovačkih studenata, kao i programe njihovog profesionalnog razvoja, u vidu pohađanja konferencija i seminara, te mentorskih programa i obuka. Svake godine deset do petnaest novih studenata imaju priliku postati Bosanini studenti i time proširiti mogućnosti svog obrazovanja i profesionalnog napretka.

Fondacija Bosana je u martu 2019. godine obilježila važan jubilej, 10. godišnjicu uspješnog postojanja i rada. Kada je 2009. godine, prvo s adresom u Los Angelesu, a potom i u Sarajevu, pokrenula fondaciju, Senita Slipac Kalamujić je to učinila svjesna da je ključ uspješne budućnosti Bosne i Hercegovine u obrazovanju. Do svog jubilarnog rođendana, od velikodušnih donatora, Fondacija Bosana je prikupila ukupno 720.000 dolara.

Bosana je specifična fondacija po tome što studentima ne daje samo mjesečne stipendije, kao većina drugih, već pokriva i sve druge troškove kurseva, edukacija, prijevoza, smještaja i slično, te animira stipendiste da bez finansijskog opterećenja traže načine dodatne edukacije. Iako je većina Bosaninih stipendista ostala u BiH i ovdje gradi bolju budućnost, neki su se ipak odlučili potražiti šansu i izazove u inozemstvu.

Konkurs/Fondacija Bosana

BHDINFODESK

Related posts

Cambridge: Tim Prve bošnjačke gimnazije osvojio je PRVO MJESTO na Međunarodnoj olimpijadi znanja “Owlypia Globals”

Editor

Mladi bh. fizičari sa Olimpijade iz Izraela se vraćaju s medaljom i pohvalama

Editor

Bosansko Akademsko Društvo u Austriji, nagrađuje najbolje studente bh. porijekla koji studiraju na austrijskim univerzitetima

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment