BiH dijaspora Najčitanije

Rogno Italija: Saradnja između muslimana i gradonačelnika uoči otvaranja džamije

Još malo vremena ostalo je do otvaranja džamije u Rogno i u međuvremenu se pokušava uspostaviti prvi susreti između administracije iz te oblasti i predstavnika muslimanske zajednice.
„Povodom „Kurban-bajrama“, na bosanskom, žrtvovanje Ibrahima, Eid-al-Adha, na arapskom – objašnjava gradonačelnik Cristian Molinari – imao sam zadovoljstvo upoznati Imama grada Trbovlje, iz Republike Slovenije, Mustafa Gavranovića, predsjednika Islamske Zajednice Bošnjaka u Italiji, Nermina Fazlagića i sekretara zajednice Ramu Kadrića. Zajedno sa administracijom iz Angolo Terme i sa svećenikom Don Attilio ojačali smo međusobno upoznavanje i naše veze prijateljstva. Bili su trenuci zajedničkog rasta.“


Druženje džematlija i gradona čelnika Rogna/ Foto: R.K.


Tom prilikom imam Mustafa Gavranović je dobio na dar “zvečku” Općine Rogno od strane gradonačelnika Rogno, Cristian Molinari, kao simbol trajnog prijateljstva između Općine Rogno i Islamske Zajednice Bošnjaka u Italiji.
„Zajednica čije je ime svugdje u svijetu sinonim za Islam, za mir, za toleranciju i garant poboljšanja društva u kome se nalazimo.
Zajednica koja je uspjela da opravda povjerenje svugdje u svijetu.
Veliko hvala ide i svećeniku Don Attilio Mutti iz Angolo Terme, velikog prijatelja džemata Ital-Bosna, i naravno džematu Ital-Bosna koji je na najbolji način organizovao proslavu kurban bajrama u Italiji. Nastavimo graditi našu zajednicu ovako! „ prenose mediji u Italiji.

Italijanski mediji/ Foto: R.K.

BHDINFODESK

Related posts

Austrian Airlines od 15. juna obnavlja let Sarajevo-Beč

BHD Info Desk Administrator

Treći susret bošnjačke omladine u Zagrebu

Poznati gastronom iz Tešnja Belmin Čostović bosanskim specijalitetima osvojio Njemačku

Editor

Leave a Comment