BiH dijaspora

“Eurowings” se izvinuo bh. državljanima u Njemačkoj

banner

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je putem Ambasade BiH u Berlinu kontaktiralo tokom dana predstavnike njemačkih institucija i aviokompanije “Eurowings” nakon što putnicima, državljanima Bosne i Hercegovine, nije omogućeno da u Stuttgartu bez negativnog PCR testa uđu u avion “Eurowings” na letu za Sarajevo.

Direkcija “Eurowings” je danas, 10. augusta 2020. godine, uputila izvinjenje zbog neugodnosti koje su državljani BiH na tom letu imali zbog navedenog slučaja, saopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova BiH. Naveli su da će svim putnicima, na njihov zahtjev, biti prebukirane karte, dok eventualna ostala materijalna obeštećenja i slično, mogu biti predmet ličnog zahtjeva kompaniji “Eurowings” ili predmet parničnog postupka pred njemačkim sudovima.

Slijedom toga, Ambasada BiH u Berlinu je izvijestila sve naše državljane koji su imali neugodnosti na aerodromu u Stuttgartu o kontaktima sa njemačkim vlastima i direkcijom kompanije “Eurowings” te da su Ambasada u Berlinu kao i Generalni konzulat u Stuttgartu, u skladu sa svojim ovlaštenjima, na usluzi svim državljanima BiH kojima je potrebna konzularna pomoć.

MVP BiH podsjeća da državljanima BiH prilikom ulaska u našu zemlju, pored bosanskohercegovačkog pasoša, nije potreban nikakav dodatni dokument, pa ni potvrda negativnog testa na koronavirus.

Link:
Državljanima Bosne i Hercegovine, nije omogućeno da u Stuttgartu bez negativnog PCR testa uđu u avion “Eurowings” na letu za Sarajevo

https://www.klix.ba/vijesti/bih/pedeset-bh-gradjana-nije-pusteno-u-avion-za-sarajevo-eurowings-trazio-test-na-koronu/200808086?fbclid=IwAR0kff6z7BtBpzpS_RMka9R3gKrszqxAIrGV_khRpBYvqIuLqt-8qPqJPhg

BHDINFODESK

Related posts

Amir Berbić, profesor dizajna na Univerzitetu Illinois u Chicagu imenovan za dekana prestižnog fakulteta u Kataru

Bijeli golub ponovo (ne)leti 329: ŠTA SVE „UMIJE“ DIJASPORA (8)

Editor

Chicago: U Bosnu i Hercegovinu deportovan bivši oficir Vojske RS-a Jovo Asentić

Leave a Comment