Moj stav Pogledi

Kalifornija: Studenti Berkeli univerziteta pokrenuli peticiju za raskidanje ugovora sa prof. dr. Jasminom Vujić

banner

Studenska organizacija sa Berkeli univerziteta u Kaliforniji {University of California, Berkeley} je pokrenula peticiju u kojoj se od uprave kancelara Berkeli univerziteta u Kaliforniji, Carol Christ i odjela navedenog univerziteta za nuklearni inženjering traži da odmah raskinu ugovor o radu u naučno nastavnom procesu sa prof. dr. Jasminom Vujić i tako podrže obavezu suzbijanja mržnje, predrasuda i diskriminacije u studenskoj zajednici u kampusu Berkeli univerziteta u Kaliforniji.

Link za peticiju.
https://www.change.org/p/chancellor-carol-christ-fire-jasmina-vuji%C4%87-for-her-public-endorsement-of-anti-muslim-and-homophobic-violence?fbclid=IwAR1T0aeJYvVJU382krlwDJYMpmuMCEv3qTP9DDpYwxPPdhKflixgEpw4_rs

Prof. dr. Jasminom Vujić/Foto: nasiusvetu.com

Podsjećmo da je Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK} 04. 04. 2020. godine poslao pismo upravi kancelara Berkeli univerziteta u Kaliforniji, Carol Christ u kome smo između ostalog napisali:
Dr. Vujić je organizovala proteste protiv NATO u SAD. Organizovala je ekstremnu srpsku dijasporu u SAD koja pruža materjalnu i drugu podršku navedenim fašističkim pokretima u Srbiji i Republici Srpskoj. Na kraju dr. Vujić lobira protiv američkih organa koji su predsjednika entiteta Republika Srpska stavili na američku crnu listu, što je direktno protiv američkih interesa i američke države. Na kraju dr. Vujić negira pavosnažne presude internacionalnih sudova o ratnim zločinima, zločinima protiv čovječnosti i genocida u BiH. Smatramo da su navedene činjenice sasvim dovoljne da preispitate rad prof. Vujić. Po našem mišljenju navedene aktivnosti i podržavanje ekstremnih, fašističih pokreta od strane vašeg akademskog člana narušava ugled respektabilne vaše akademske institucije. Istovremeno njena aktivnost je uznemirila mnoge američke Bosance i Bosanke, preživjele žrtve agresije i genocida, koji ponovo osjećaju strah”.  

Link za pismo:
http://instituteforgenocide.org/?p=15299&lang=bs

Institut za istraživanje genocida Kanada

Related posts

Bijeli golub ponovo (ne)leti: „PAZI DA TE NE PREVARE!“

Zija Dizdarević: BiH kao otvoreno pitanje

DAN BOŠNJAKA, POSVETITI SE OČUVANJU IDENTITETA

Urednik BiH Info Desk

1 comment

Leave a Comment