BiH dijaspora Izbor urednika

Pravda za Dženana Memića: Podrška bh. dijaspore advokatu Ifetu Feragetu

Proteklog vikenda , u ambijentu „Sarajevski begluk“ na Igmanu, poštovaoci predanog rada advokata porodice Memić Ifeta Ferageta organizovali su okupljanje u njegovu čast.Tom prilikom, u prisustvu roditelja i sestre rahmetli Dženana Memića, organizator akcije u dijaspori Berina Hadžidedić Feragetu je poklonila unikatni švicarski sat, rad Višegrađanina Mikija Elete.

Akcija prikupljanja novca u dijaspori je bila tajna i trajala je od februara do maja 2021. godine. Učestvovali su Banjalučani i drugi Bosanci koji sada žive u: Švicarskoj, Švedskoj, Danskoj, Sloveniji, Australiji, SAD, Češkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj, Holandiji, Irskoj, Njemačkoj, Kataru, Austriji, Hrvatskoj i Srbiji.

Feragetu su uručene poruke zahvalnosti donatora, kao i poruke zahvalnih građana Bosne i Hercegovine iz Sarajeva, Banjaluke – Pravda za Davida i „12 veličanstvenih“ te Prijedora i Mostara. Ovim poklonom advokatu porodica Memić i Dragičević želimo pokazati da u svojoj istrajnoj borbi na putu istine i pravde nije sam.

Zahvalni građani Bosne i Hercegovine u zemlji i dijaspori – objavljeno je na Facebooku.

BHDINFODESK

Related posts

Genk: Na današnji dan prije 25 godina fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je svoju prvu nezvaničnu utakmicu

Boston: Prigodnim programom obilježena 10. godišnjica organiziranog djelovanja Bošnjačka

Arnela Muminović sportska novinarka na danskoj državnoj televiziji: Oduvijek sam željela biti fudbalski prezenter

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment