BiH dijaspora Najčitanije

Velika Britanija: U konkurenciji 200.000 kandidata, Kozarčanin proglašen za vozača godine

Generalno, bosanskohercegovačka dijaspora u svijetu prepoznata je kao izuzetno uspješna u svim oblastima života, to potvrđuje i najsvježiji primjer iz Velike Britanije o kojem pišu ovdašnji mediji.

Bosanac Dževad Grozdanić, poznatiji kao “Gerald”, vozač kamiona koji živi u Borehamwoodu kod Londona, u konkurenciji 200.000 kandidata proglašen je za vozača godine u kategoriji srednjih tura. Vrijednu nagradu vozač u kompaniji Yodell dobio je u okviru takmičenja “The Microlise Driver of the Year award”.

U obrazloženju nagrade stoji da je Dževad Grozdanić poznat svojim kolegama po tome što uvijek ide dalje od potrebnih milja i za tu posvećenost poslu nagrađen je ovom prestižnom nagradom, prenosi www.borehamwoodtimes.co.uk/.

Dževad Grozdanić je tipična izbjeglička priča, prošao je strahote srpskih logora u bosanskoj krajini, a po dolasku u Veliku Britaniju susreo se s novom sredinom, slabim poznavanjem engleskog jezika i novom prilagođavanju životu u nepoznatoj sredini. Ipak sve te početničke prepreke je uspješno prevazišao i već 1997. godine položio je za profesionalnog vozača.

Naravno i sam Grozdanić je sretan zbog svoje nagrade: “Prvo sam bio iznenađen da sam bio nominovan a još više da sam među 200.000 protivkandidata dobio ovu prestižnu nagradu, zahvalan sam mojoj kompaniji Yodelle Transport što je prepoznala moj rad i što me je nominovala za ovu prestižnu nagradu. Naša saradnja će se nastaviti i sigurno ćemo zajedno postići još više.”

To potvrđuju i riječi Andy Yemm, šefa flote & transport u Yodelleu, “mi smo oduševljeni što je Geraldov naporan rad i posvećenost poslu prepoznata tako prestižnom nagradom. On daje veliki doprinos Yodelleovoj ekipi, nikad ne radi za neku slavu i priznanje, već samo svoj redovni posao obavlja više nego dobro. Radujemo se nastavku saradnje sa Geraldom.”

Inače, shodno pravilniku o dodjeljivanju ove prestižne nagrade, pobjednik je odlučen putem analize podataka, procjenom izvještaja poslodavaca te ocjenom nezavisnog odbora.

BHDINFODESK

Related posts

Island: Ambasador Nedim Makarević i Hajrudin Čardaklija bivši golman FK Sarajevo organizovali druženje naših ljudi

Pjevač Osman Hadžić iz Stuttgarta: Dok je Angele Merkel, neću biti finansijski ugrožen

Urednik BiH Info Desk

Lyon: Povodom Dana državnosti BiH sportsko-humanitarna manifestacija

Editor

Leave a Comment