Moj stav Pogledi

IGK: Izbori u Crnoj Gori pokazali da lažni mirotvorac Aleksandar Vučić nije odustao od “Velike Srbije”

Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK} najoštirije osuđuje prijetnje i napade na Bošnjake i druge narode i njihovu imovinu u Crnoj Gori. Prijetnje i napadi su dokaz da su još uvijek živi velikorsprski i secesionistički projekti Aleksandra Vučića i Milorada Dodika. Dobro je poznato da po SANU memorandumu I, dokumenta za stvaranje etnički čiste “Velike Srbije”, izvršena agresija na Republiku Bosnu i Hercegovinu, koja je rezultirala genocidom na njenoj teritoriji, prije svega nad bošnjačkim narodom. I pored agresije i genocida država Bosna i Hercegovina je odbranjena uz na žalost legalizovane rezultate agresije i genocida u vidu dejtonske projekcije entiteta Republika Srpska.

Lažni mirotvorac Aleksandar Vučić je u kontinuiranoj realizaciji SANU memoranduma II po kome se treba uspostaviti “Velika Srbija” u koju ulazi Crna Gora i pola Bosne i Hercegovine, entitet Republika Srpska, koja je stvorena u Dejtonu legalizacijom rezultata agresije i genocida na osnovu ciljeva iz  SANU memoranduma I. Ekspanzija agresivno genocidne prosrpske politike na izborima u Crnoj Gori i kontinuirano negiranje države BiH i genocida u Srebrenici su orijentiri iz SANU memoranduma II za djelovanje udruženog srpskog nacionalističkog faktora po državotvornoj strategija za nastavak projekta “Velike Srbije”. Jačanje ekstremno nacionalističkog faktora na izborima u Crnoj Gori izvršeno je na osnovu uputa iz SANU memoranduma II za Veliku Srbiju  sa projektovanim ciljem etničkog čišćenja i iseljavanja Bošnjaka iz Crne Gore. Srbija nikad nije odustala od projekta “Velike Srbije”.  

Radi se o opasnom veliko državnom i ekstremno nacionalističkom projeku za koga bosanskohercegovačka politička i akademska elita mora imati adekvatan nacionalni i državni odgovor.

Poslije izbora u Crnoj Gori sada više nego ikad najbolji odgovor Aleksandru Vučiću i protagonistima “Velike Srbije” je savjetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde bazirano na presudi istog suda o nemogućnosti opstanka entiteta Republika Srpska. Samo postojanje entiteta Republika Srpska nakon niza presuda za genocid tvorcima ovog zločinačkog projekta je nagrada za izvršeni genocid. Ukidanje entiteta Republika Srpska je smrtna presida SANU memorandumu II i ideji, politici i praksi nacionalističke “Velike Srbije”.

Pozivamo bosanskohercegovački politički i akademski faktor na ujedinjenje u borbi protiv ekspanzije srpskog nacionalističkog projekta “Velika Srbija”. Pozivamo sve prijatelje ljudskih prava i sloboda u svijetu, međunarodne organizacije i zajednice, a posebno Ujedinjene nacije i Evropsku uniju da ne budu pasivnu kao u slućaju agresije na državu Bosnu i Hercegovinu .

Institut za istraživanje genocida Kanada

Related posts

Vuk Drašković: Srbija je ostrvo u NATO i EU okeanu

Boško Jakšić, Journalist, Beograd: The B-H elections confirmed the existence of conflicting interests of foreign powers in the Western Balkans, which is turning into a “crawling Cold War”

BHD Info Desk Administrator

KUDA IDE BIH DIJASPORA (9)- Fahira Hasedžić: Gdje će završiti bh. dijaspora? Odgovor je jednostavan : “U dijaspori, a i gdje bi drugo!”

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment