Društvo

Pljevlja: Ponovo uvredljive poruke na račun Bošnjaka

banner

Glavni imam Medžlisa u Pljevljima Samir Kadribašić jutros je na društvenim mrežama podijelio nove fotografije vandalizma na prostorijama u vlasništvu Bošnjaka.

Kako se vidi na fotografiji, na jednom objektu je sprejem napisano “Turci” pored čega je nacrtan i simbol “4C” na ćirilici. 

Vidi legendo, može samo ćirilica ili samo latinicaJa te stvarno više čitati neću dok ne naučiš

Posted by Samir Kadribasic on Wednesday, September 2, 2020

Podsjetimo, dan ranije prostorije Islamske zajednice u Pljevljima u Crnoj Gori bile su meta novog vandalskog napada u kojem su razbijena stakla na ulazu i u prostorije ubačen papir sa sramnom porukom “Polećela crna ptica, Pljevlja biće Srebrenica“.

Ističući kako se u Pljevljima više niko ne osjeća sigurnim, Kadribašić je kazao da ova situacija nije opasna samo za Bošnjake, već i za sve druge.

“Rekao sam načelniku policije da ću njega smatrati odgovornim ako ovo sve se ne riješi“, kazao je Kadribašić i dodao kako ostaje da se vidi da li je komšija imao video nadzor pa da se slučaj lakše rasvijetli.

Izrazivši nevjericu i zaprepaštenje vandalizmom i bezumljem koje odlikuje napad na prostorije Islamske zajednice u Pljevljima, Kadribašić je kazao da se nada da će biti dovoljno razuma da se ovaj haos okonča bez dodatne eskalacije nemira.

“Vjerujte da ne pretjeruju oni koji porede ovu postizbornu situaciju u Crnoj Gori sa situacijom s početka 90-tih godina. Vjerujte da sve na to podsjeća. Ja sam i tih godina bio ovdje, one barikade kad su bile. Vjerujte da sve ovo podsjeća na to ludilo iz 90-tih kada je narod bio nezainteresovan za sve to, a ustvari se dešava nešto nevjerovatno“, kazao je Kadribašić.

N1/BHDINFODESK

Related posts

Bijeli golub ponovo (ne) leti 35/ 208: U HRAMU UMJETNOSTI SE (NE)PUŠI

Editor

Gračanica: Porodica Jukan i njihove đulbšećer ruže

Ricinusovo ulje lijek za 25 bolesti

Editor

Leave a Comment