Sport

Šveđanima Dennis Hadžikadunić objasnio zašto oblaći dres Zmajeva

banner

Dennis Hadžikadunić, stoper ruskog Rostova, nedavno je odlučio da će igrati za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Iako je prošao sve omladinske kategorije Švedske za koje je odigrao 37 utakmica, odlučio je da će nositi dres Zmajeva. Selektor Duško Bajević na njegove usluge moći će moći računati čim se riješi procedura promjene sportskog državljanstva.

U razgovoru za švedske medije Hadžikadunić je objasnio zbog čega je izabrao.Od malih nogu šalio sam sam se sa prijetljima o izboru reprezentacije i odjednom je došao dan kada samo morao donijeti najtežu odluku u životu – kazao je Hadžikadunić za Expressen, dodavši:

“Vrlo teško je bilo odlučiti, ali donio sam odluku da to bude Bosna. Mislim da je to najbolje za moju karijeru i da ću mnogo više napraviti u dresu BiH. Nisam imao namjeru čekati da debitujem za reprezentaciju sa 30 godina. Imam mnogo veće ambicije. Bosna i Hercegovina me pratila već duže vrijeme i bili su zainteresovani za mene, dok to nisam čuo od Švedske. Uz to, osjećam da se u BiH događa nešto dobro.”

Objasnio je kako je impresioniran onim što je vidio od reprezentacije BiH u duelima Lige nacija protiv Italije (1:1) i Poljske (1:2).

“BiH doživljavam kao vrlo dobru ekipu s nekoliko svjetskih zvijezda. Posljednje dvije utakmice Lige nacija igrali su dobro. Bosna ima novog dobrog trenera (Duško Bajević, op.a) i impresioniran sam kako igramo” – ističe Hadžikadunić.

BHDINFODESK

Related posts

FC Bosna Futsal kuca na vrata “Eliteserie” najvišeg ranga futsala u Norveškoj

Šveđanin iz Bosne: Sarajevski stručnjak Vedran Bosnić kandidat za klupu “Zmajeva”?

BHD Info Desk Administrator

Velibor Pudar: Kćerka Lana će plivati pod zastavom BiH

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment