BiH dijaspora

Kako su Bosanci koji žive u Berlinu ispratili Vedada Ibiševića?

banner

Vedad Ibišević svojim igrama na zelenom terenu, ali i izvan njega, uvijek je oduševljavao ljubitelje nogometa širom svijeta. Vedator je godinama bio i ostao omiljeni bh. fudbaler, koji ima karijeru bez i najmanje mrlje. Narednu godinu gledat ćemo ga u dresu Schalkea, gdje će vjerovatno i okačiti kopačke o klin. 

Zanimljivo je da će Ibišević u klubu iz Gelsenkirchena koji grca u finansijskim problemima za sezonu zaraditi 100.000 eura, što je iznos koji inkasiraju trećeligaški fudbaleri u Njemačkoj. Ibiševiću novac očigledno nije bio pretjerano bitan kod izbora novog kluba, a želja da ostane u elitnom rangu njemačkog fudbala je presudila. Kolika je ljudska veličina potvrđuje činjenica da će 100.000 eura od Schalkea donirati u humanitarne svrhe. 

Bosancima i Hercegovcima koji žive u Berlinu i njegovoj okolini posebno je žao što plavookog bombardera više neće gledati u dresu Herte. Oni su se prigodnim poklonima oprostili od Ibiševića. Tako je Mirsad Fikić, vlasnik restorana “Sarajevo Inn Grunewald”, Vedatoru poklonio servis koji je ručni rad sarajevskog kazandžije hadžije Mirsada Brkanića. 

– Čast mi je i zadovoljstvo da Ibiševića imam za prijatelja. O njemu nije potrebno trošiti riječi. Ljudska i sportska veličina koja je uvijek svima bila na raspolaganju. Uvijek se rado uključivao u humanitarne akcije koje sam organizirao i nikada nije postavljao dodatna pitanja. Vedo je ponos svih Bosanaca i Hercegovaca – kaže Mirsad Fikić.

P.R.

Related posts

Zahvaljujući ulaganju iz dijaspore: Italijanski lješnjaci na bosanskoj zemlji

Editor

“Gastarbajter” u Njemačkoj besplatno zaposlio više od 25.000 ljudi sa Balkana

BHD Info Desk Administrator

Dan nezavisnosti BiH u Bradfordu: Upriličeno prikazivanje nekoliko kratkih filmova pod nazivom „From Bosnia to Bradford“

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment