BiH dijaspora

Šehović informirao Turković o problemima bh. dijaspore

banner

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković razgovarala je sa predsjednikom Svjetskog saveza dijaspore BiH Hasanom Šehovićem, koji je ministricu informirao o radu Saveza, čiji su članovi iz 24 države.

Šehović je naglasio da je Savez organizovao različite akcije i u proteklom periodu, te da je posebna pažnja bila posvećena registraciji bh. državljana za predstojeće lokalne izbore u Bosni i Hercegovini.

Istakao je dobru saradnju sa bh. ambasadama, ali i ukazao na probleme sa kojima se susreću bh. državljani koji žive izvan domovine.

Ministrica Turković je zahvalila Svjetskom savezu dijaspore na aktivnostima koje su poduzete u proteklom periodu, posebno na doprinosu u animiranju bh. državljana da se registruju za lokalne izbore. Ona je upoznala Šehovića sa aktivnostima Tima MVP-a za podršku u provedbi Lokalnih izbora, koji je imao važnu ulogu u registraciji bh. građana.

Ministrica je naglasila da je bitno nastaviti aktivnosti u animiranju građana da, nakon registracije, obave i glasanje na Lokalnim izborima, kako cijeli posao ne bi bio uzaludan.

Sagovornici su se usaglasili da je važno učvrstiti saradnju Svjetskog saveza dijaspore sa Ministarstvom vanjskih poslova BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP-a BiH.

BHDINFODESK

Related posts

Američki profesor Ismar Volić: Đaci se moraju naučiti da riješe stvarne probleme

Editor

Počeli praznici – nikoga u centru Stuttgarta

Urednik BiH Info Desk

Prestižna vojana akademija West Point otvara vrata Bosancima i Hercegovcima

Leave a Comment