Moj stav Pogledi

Ćavar: Ambasador Makarević naše građane indirektno upućuje za koga da glasaju u Mostaru!

Ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević uputio je poziv Mostarkama i Mostarcima u dijaspori da se registruju za lokalne izbore u decembru. Boška Ćavar iz Gradskog odbora Naše stranke u Mostaru njegov poziv smatra problematičnim jer u njemu aludira na to da bi građani trebali glasati za SDA i stranke okupljene oko nje.

„Cijenim napore svih bh. ambasadora koji doprinose animaciji svih naših građanki i građana u inostranstvu da se regsitruju kako bi mogli glasati na predstojećim izborima. Međutim, gospodin Makarević učinio je to, u najmanju ruku, na neprimjeren način. Rekao je da je Mostar kakav želimo moguće ostvariti na ‘zajedničkoj patriotskoj platformi’. Patriotska platforma je neformalni naziv za koaliciju koju u Mostaru okuplja SDA. Makarević je ovim, svjesno ili ne, umjesto da samo pozove građane da se registruju, indirektno im poručio i za koga da glasaju.

Tražimo od gospodina Makarevića da se ispravi, u suprotnom ovo ćemo smatrati zloupotrebom položaja jer on ne radi u interesu građana nego jednog političkog subjekta.

Tražimo i od Ministarstva vanjskih poslova da da jasne instrukcije svim ambasadama BiH da svoje pozive na registraciju birača rade bez ikakvih ideoloških konotacija.“

Patria

Related posts

Lobistička firma “McGinnis Lochridge” iz Teksasa, novi “savjetnik” RS za odnose sa BiH i međunarodnom zajednicom

Izdaja ili ne?: Željko Komšić – od ljevičara do ključnog igrača desnice

Editor

Nakon mise za Bleiburg: Kardinal Puljić oprašta svima koji su ga vrijeđali

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment

Visit us on Facebook