Sport

Veliki uspjeh: Adnan Alagić viceprvak svijeta u bodybuildingu

Adnan Alagić iz Konjica prije desetak dana osvojio je dvije titule viceprvaka svijeta u dvije kategorije na Svjetskom prvenstvu u bodybuildingu i fitnessu za 2020. godine koje je održano u slovenskim Brežicama.

Bh. takmičar se za prvenstvo pripremao, kako sam kaže, na najstrožijem režimu.

“U pripreme sam ušao cijelim bićem. Srcem, dušom i tijelom. Sve je trajalo 16 sedmica. Imao sam 208 treninga, 672 obroka… Koncept kompletnih priprema odradio je moj prijatelj Petar Klančir. Pod njegovim mentorstvom doveo sam se u životnu formu. Znam da je u ovakvim situacijama teško biti objektivan i nepristrasan, ali smatram da je Klančir jedan od najvećih stručnjaka u svijetu bodybuildinga i fitnessa jer njegov entuzijazam i energija su naprosto nevjerovatni”, rekao je za portal Klix.ba ovaj aktuelni evropski prvak u prirodnom bodybuildingu.

Adnan Alagić /Private album

Alagić sada ima u planu nastup na Olympiji u Sjedinjenim Američkim Državama, a želio se zahvaliti svima onima koji su mu pomogli da ostvari ovaj veliki uspjeh.

“Hvala svima koji su bili uz mene, mojoj supruzi koja je bila sve vrijeme uz mene, kao i mojoj porodici na nesebičnoj i ljudskoj podršci. Posebno bih se zahvalio Hotelu Garden City i generalnom direktoru Jasminu Badžaku. Zahvalio bih se i Opštini Konjic koja je svaki put bila uz mene i našem bh. timu na čelu s Elmom Škaljić”, riječi su ovog skromnog momka pred kojim je svijetla budućnost.

BHDINFODESK

Related posts

Las Vegas: Svjetska premijera knjige sportskivremeplov.ba

Urednik BiH Info Desk

Na današnji dan: Prije 100 godina Željo je odigrao svoju prvu utakmicu u historiji

BHD Info Desk Administrator

Dušan Bajević najozbiljniji kandidat za selektora Zmajeva

Editor

Leave a Comment