BiH dijaspora

Grad Živinice primjer dobre saradnje sa dijasporom

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković juče je održao je radni sastanak sa predsjednikom Udruženja građana Bosne i Hercegovine sa područja Grada Živinice u dijaspori “Most Živinice” Harisom Halilovićem.

Glavna tema sastanka bila je priprema za tradicionalnu manifestaciju Dani dijaspore koja se u Živinicima održava svake godine, u zadnjoj sedmici mjeseca decembra.

Predsjednik Udruženja “Most Živinice” Haris Halilović je tokom razgovora istakao da je Grad Živinice, kada se radi o odnosu prema dijaspori, posebno zadnjih godina, korak ispred ostalih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini, a velike zasluge za to pripadaju upravi grada, na čelu sa gradonačelnikom Samirom Kamenjakovićem.

Živinice/Foto: H.H.

Kako je dogovoreno na sastanku, u fokusu ovogodišnje manifestacije Dani dijaspore bit će prezentacija turističkih i poslovnih potencijala Grada Živinice.

Svi koji imaju ideja da obogate program narednih Dana dijaspore, bilo da žive u dijaspori ili u domovini, dobro su došli i mogu se javiti organizatorima ili Uredu za dijasporu Živinica.

Udruženje građana Bosne i Hercegovine sa područja Grada Živinice u dijaspori „Most Živinice”, osnovano je u vrijeme održavanja manifestacije “Dani dijaspore” 2018. godine.

Cilj Udruženja je da pruži mogućnost povezivanja i međusobne saradmje svih građana sa područja Grada Živinice koji žive širom svijeta, kao i jačanje njihovih veza sa zavičajem i domovinom.

Udruženje je od dana osnivanja otvoreno za sve građane koji žele biti članovi istog, bilo da žive u Bosni i Hercegovini, ili izvan njenih granica.

H.H.

Related posts

Iz Njemačke se vratio u Hercegovinu, pokrenuo posao pa oduševio prosidbom iz snova

Urednik BiH Info Desk

Buduća ministrica u Vladi Austrije Alma Zadić meta napada ekstremnih desničara

Švedska: Mostarac Đenan Mahić odlikovan medaljom za hrabrost

Editor

Leave a Comment