BiH dijaspora

Melbourne: Glasajte za Sanelu Osmić!

banner

Još desetak dana ostalo je do lokalnih izbora u Melbourneu, na njima svoje mjesto u opštinskim strukturama traži i jedna naša Bosanka. Naime, Sanela Osmić je jedan od kandidata na predstojećim izborima za vijećnika u opštini Brimbank. Sanela se kandiduje u dijelu opštine Taylors, koji obuhvata Delahey, Keilor Downs, Sydenham, Keilor Lodge, Taylors Lakes, Keilor North i Calder Park.

Sanela je visoko obrazovana. Nakon završenog studija ekonomije, Sanela je završila masters u oblasti internacionalnog biznisa. Trenutno radi kao operativni menadžer u sektoru koji pomaže osobama s invaliditetom. Sanela također predaje na nekoliko univerziteta u Melbourneu i član je upravnog odbora zdravstvene organizacije IPC Health.

Pored uspješne poslovne karijere Sanela je privržena i radu u zajednici i smatra da je vrijeme da se i mi Bošnjaci politički angažujemo, i da smo kao zajednica zreli da imamo svog predstavnika u lokalnoj opštini. Sanela vjeruje u pravdu i jednakost i da mogućnost za prosperitet treba da bude dostupna svima, bez obzira na vjersku, etničku, ili bilo koju drugu različitost. Sanela Osmic rođena je u Jajcu, u Australiju je stigla 2003. Svojevremeno je radila na BiH radiju u Melburne.

Sanel Osmić/Private album

Ukoliko bude izabrana, Sanela će se zalagati za sljedeće:

Etičko poslovanje i transparentnost u načinu kako vijećnici donose odluke, i kako opština posluje.

Poboljšanje konsultacija s građanima jer lokalni građani trebaju biti uključeni u planiranje i razvoj svoje opštine.

Potaknuti mlade ljude da se više angažuju u lokalnoj zajednici kroz sponzorisanje projekata koji promovišu aktivnosti mladih ljudi, i kreiranje foruma gdje će mladi ljudi moći da iznesu svoje potrebe i zabrinutost.

Pomoć starijim ljudima da imaju pristup uslugama koje su u skladu s njihovim kulturnim, etničkim i vjerskim zahtjevima.

Promovisati raznolikost i socijalnu pravdu gdje pojedinci uživaju pravedan tretman.

Promovisati lokalne poslove i ekonomski prosperitet opštine Brimbank.

Bitno je napomenuti da će se ovaj put glasanje obaviti poštom. Da bi glasački listić bio ispravan morate staviti odgovarajući broj u kvadratić pored imena svakog kandidata. U suprotnom, vaš listić će biti proglašen nevažećim.

Stavite broj 1 ispred imena OSMIĆ, SANELA i ispunite ostatak listića.

Vrijeme je za promjene!

Glasajte za Sanelu Osmić!

BHDINFODESK

Related posts

Pegasus Airlines do marta obustavlja letove na relaciji Sarajevo -Istanbul

Editor

Nakon dvije decenije u SAD-u: Kenan Tufekčić na Drini konačno diše punim plućima

Urednik BiH Info Desk

Bijeli golub ponovo (ne)leti 328: FOTOS JE ODLUČIO (7)

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment