BiH Društvo

Zbog izbornih prevara uhapšeni zastupnici u Skupštini Brčko distrikta

banner

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine uhapsila je danas Radoslava Bogićevića i Nenada Kojića, prvog i trećeg sa kandidatske liste Narodnog demokratskog pokreta (NDP) na predstojećim Lokalnim izborima, te zastupnike u brčanskoj Skupštini.

Oni su uhapšeni zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz oblasti izbornih procesa, saznaje Otisak.ba.

Policija Brčko distrikta BiH je pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH u prethodnom periodu otvorila nekoliko predmeta zbog osnova sumnje na izvršenje krivičnih djela iz oblasti “Protiv slobode i prava čovjeka i građanina”, povodom prijava o postojanju nepravilnosti u procesima predstojećih Lokalnih izbora 2020. godine.

Tim povodom po Naredbi Osnovnog suda i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, danas su nastavljene aktivnosti u vezi s nepravilnostima u izbornom procesu za predstojeće Lokalne izbore. Policajci su pretresli N. K. rođenog 1964. godine u Brčkom, stambeni objekat i dva vozila u njegovom vlasništvu, a pretresli su i R. B. rođenog 1953. godine, te njegov stan i vozila, kao i prostorije stranke čiji je član, saopćeno je iz policije.

Obojica su, kako su dodali, uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su pripremali krivično djelo u vezi sa prevarom pri glasanju. Nakon ispitivanja u policiji bit će predani nadležnom tužilaštvu, saopćila je policija.

BHDINFODESK

Related posts

Put dug 33 kilometra: Posljednja etapa Marša mira ide preko Kameničkog brda

Džaferović i Komšić nakon Stoca posjetili i Ljubinje

Urednik BiH Info Desk

IGK: Kćerka Osmana Osmanovića traži pomoć, BiH ga je ostavila na cjedilu!

Editor

1 comment

Seval Memic 15/10/2020 at 11:56

Kada ce doci vrijeme da se najveci prevaranti privedu i uhapse, a to su SDA-SNSD-HDZ i SDP??? Ili oni namijestaju hapsenja drugih??

Reply

Leave a Comment