BiH dijaspora Izbor urednika

SAD: Bosanac spasio dvoje ljudi iz zapaljenog voza

Policajac bosanskohercegovačkog porijekla Almedin Ajanović u američkom gradu Lilburnu (Georgia) prošle nedjelje, 11. oktobra, spasio je dvije osobe iz voza u kojem je izbio požar. U trenutku kada je to uradio, nije bio na dužnosti. Vraćajući se sa posla kući, Ajanović je u 1:30 sati na radiostanici čuo da je voz iskočio iz tračnica. Kako je kazao glasnogovornik policije Scott Bennet, Ajanović je odmah promijenio smjer kretanja i uputio se na mjesto događaja. Tu je susreo tri policajca koji su pokušavali pronaći tačnu lokaciju gdje je voz iskočio.

Almedin Ajanović/ Facebook

Ajanović je pronašao lokomotivu koja je bila bočno prevrnuta u vodi. Iz voza je curila tečnost zbog koje je područje kasnije evakuisano. Čuo je glasove dva muškarca, popeo se na voz i izbavio ih iz njega. Jedan od spašenih muškaraca bio je kondukter, koji mu je rekao da su samo njih dvojica bili u vozu kojim se prevozio  opasan materijal.

Prema riječima Benneta, Ajanović je spasio dvojicu muškaraca ne obazireći se na upozorenje o visokom naponu koje je bilo istaknuto na vozu. Nakon evakuacije, građani su se vratili u svoje domove.

Iz policije su ukazali da je voz iskočio zbog prirodnih nepogoda koje su utjecale i na prugu. Iz tračnica je iskočilo 38 od 170 vagona. Ajanović je poručio da mu je drago što su se spašeni muškarci vratili svojim porodicama.

Gradonačelnik Lilburna Tim Dunn rekao je da je ponosan na policiju i na pojedince poput Ajanovića, koji su spremni da pomognu građanima u nevolji, prenosi agencija Associated Press.

Related posts

Prizren: Marš podrške ” Kosovo stoji uz Bosnu i Hercegovinu”

Urednik BiH Info Desk

Dr. Enisa Bukvić, spisateljica, naučnica i humanistica: Moj romantični Rimljanin rekao “Ili ja ili Bosna”!

Editor

U NEW YORKU “PET DO 12” ODRŽAN SKUP PODRŠKE BiH, UPUĆENO PISMO GENERALNOM SEKRETARU UN I ČLANICAMA VIJEĆA SIGURNOSTI

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment