Sport

Enver Šljivar u školi boksa u Luzernu stvara nove šampione

banner

Bosanskohercegovački profesionalni kikbokser u superteškoj kategoriji sa švicarskom adresom, Enver Šljivar zasigurno je  jedan od najatraktivnijih boraca današnjice u svijetu kikboksa. Nakon ljetnje pauze i saniranja povreda, ponovno se aktivirao odnosno započeo je sa treninzima i ostalim sportskim aktivnostima.

Pored aktivne sportske karijere Enver šljivar uporedo vodi i školu boksa u Luzernu, koja se svojim kvalitetnim radom i uspjesima polaznika izdvojila se kao jedan od najboljih u Švicarskoj.

Članovi Enverove bokserske škole su svih uzrasta jer cilj ovog projekta nisu samo talentovani borci, već naravno i rekreativci koji žele da nauče borilačke vještine, pa tako u školi ima mjesta za sve zainteresirane od 7 do 77 godina. Škola je počela sa radom februara 2018. godine, trenutno broji 80 članova. Aktivnosti ove specifične sportske škole mogu se pratiti putem instagramu @enver.sljivar ili Facebooka https://www.facebook.com/ironbullgymluzern/

Ironbullgymluzern/Foto: Bato Šišić

Enver Šljivar je uz pomoć svog tima i sponzora za tu školu kreirao i specijalne, prepoznatljive majice koje su oduševile polaznike te škole, kao i sve one koji su ih vidjeli.

-Moja velika želja je bila da ta škola boksa uspije i zaista sam prezadovoljan dosadašnjim rezultatima. Jednostavno želim da znanje koje imam i koje sam godinama sticao prenesem kako na mlade ljude, djecu, isto tako i na sve one kojima je boks, ali općenito i sport u srcu. Inače, ako se sve konačno smiri sa koronavirusom, do kraja godine trebao bih se ponovno vratiti u ring da odbranim titulu – rekao nam je Šljivar.

Uskoro bi u Švicarskoj trebao biti organizovan prvi boks meč jednog od Šljivarovih učenika pa je, kako nam je Enver kazao, sve svoje kapacitete i slobodno vrijeme posvetio tom mladom i talentiranom bokseru, o kojem će se sigurno puno toga dobroga čuti.

Bato Šišić

Related posts

Bosanci iz Linza plasirali se u “UEFA Futsal Champions League”

Urednik BiH Info Desk

Golman koji se duži period povezuje sa Zmajevima dobio bh. pasoš

BHD Info Desk Administrator

Mladi fudbaler Denis Miljković pozvan u selekciju (U18) reprenzentacije BiH

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment