BiH dijaspora

Beč: Uručene nagrade najboljim studentima bh. porijekla u Austriji

banner

Uokviru manifestacije 831. rođendan Bosne (Povelje Kulina bana), koja je održana 03. oktobra 2020. u Beču, Bosansko akademsko društvo u Austriji je dodijelilo nagrade najboljim studentima porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji studiraju na austrijskim univerzitetima.

S obzirom da je na adresu Društva stigao veliki broj prijava, tim za dodjelu nagrada je odlučio nagrade svrstati u četiri kategorije.

Prvu nagradu, GBAA award za najbolje ocjene bachelor studija u Austriji i upis na master studij dobio je Mahir Kurtalić, student arhitekture u Beču.

Nagradu za najbolje ocjene bachelor studija u Bosni i Hercegovini sa upisom na master studij u Austriji dobila je Milica Marić iz Banjaluke, sa master studijem u Klagenfurtu. Nažalost, radi semestra koji trenutno pohađa u Njemačkoj nije mogla prisustvovati dodjeli nagrada, pa će joj nagrada biti uručena prvom prilikom.

Nagradu za najbolje ocjene master studija u Austriji, ne računajući bachelor studij, dobila je Najda Delić Simić, studentica master studija: Management von EU-Projekten, Eisenstadt.

Nagradu za najbolje ocjene prve tri završene godine studija na univerzitetima u Austriji koji ne praktikuju bachelor studij, a traju četiri i više godina, dobila je Dalila Avdibegović, studentica medicine u Graz-u

Dodjela nagrada obavljena je u prostorijama Ambasade BiH u Beču. Nagrade su uručili ambasador BiH u Austriji dr. Kemal Kozarić, počasni konzul BiH u Austriji DI Davul Ljuhar i predsjednik Bosanskog akademskog društva u Austriji DI ZT Sirađ Duhan.

GBAA

Related posts

Sydney: PUNO RAZLOGA ZA SLAVLJE

KUDA IDE BIH DIJASPORA(3)-Sead Hambiralović: (NE)OSTAJTE OVDJE

Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine

Leave a Comment