Izbori BiH

Srebrenica: U knjigu državljana BiH za jedan dan upisano 115 osoba

Predsjednik izbornog štaba “Moja Adresa Srebrenica” Sadik Ahmetović saopćio je da su Srebreničani svjedoci ponovne okupacije iz Srbije i njenih institucija kroz sistemski i organizirani izborni inžinjering koji se događa u Srebrenici.

“Naime, samo u oktobru ove godine nakon zaključivanja Centralnog biračkog spiska naknadno je u knjigu državljana BiH po skračenoj proceduri (za jedan dan) upisano 115 osoba koje nemaju nikave veze sa Srebrenicom, a što se dovodi u direktnu vezu sa vađenjem ličnih karata i učešćem na ovogodišnjim lokalnim izborima”, saopćila je Moja adresa: Srebrenica.

Navode da se ova organizirana okupacija Srbije u saradnji sa organima opštine Srebrenica i MUP-a RS odvija pred očima međunarodne zajednice, posebno OSCE-a koji nijemo posmatraju ova dešavanja u Srebrenici.

“Pozivamo međunarodnu zajednicu u BiH, a posebno OSCE da se probude i aktivno uključe, te spase vladavinu prava i integritet izbornog procesa u Srebrenici. Također, pozivamo Centralnu izbornu komisiju BiH da učini isto. Ozbiljno upozoravamo, da ukoliko se ovo odmah ne zaustavi, Bošnjaci u Srebrenicici neće imati nikakav razlog da svjesno učestvuju u izbornom procesu”, stoji u saopćenju.

Navode da nakon ozbiljne kontaminacije izbornog procesa kroz fiktivne prijave Bošnjaka u Srbiji, krađom njihovog identiteta, državno tužiteljstvo nije preduzelo niti jednu mjeru.

“Ovoga puta najozbiljnije upozoravamo međunardnu zajednicu i domaće institucije, da odbrana našeg prava, zakona i Srebrenice neće imati cijenu”, zaključio je predsjednik izbornog štaba “Moja Adresa Srebrenica” Sadik Ahmetović.

BHDINFODESK

Related posts

Jedini način da naši kandidati sa Vrbanjuše “prođu” na izborima je da glasamo SAMO ZA NJIH I NIKOGA VIŠE!!!!!

BHD Info Desk Administrator

Bijeli golub ponovo (ne) leti 86/ 206: ISTINU MAČKU O REP!

Urednik BiH Info Desk

NAŠ GLAS ZA BOLJE SUTRA PROTIV DEJTONSKOG TOTALITARIZMA

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment