Izbori BiH

Srebrenica: U knjigu državljana BiH za jedan dan upisano 115 osoba

banner

Predsjednik izbornog štaba “Moja Adresa Srebrenica” Sadik Ahmetović saopćio je da su Srebreničani svjedoci ponovne okupacije iz Srbije i njenih institucija kroz sistemski i organizirani izborni inžinjering koji se događa u Srebrenici.

“Naime, samo u oktobru ove godine nakon zaključivanja Centralnog biračkog spiska naknadno je u knjigu državljana BiH po skračenoj proceduri (za jedan dan) upisano 115 osoba koje nemaju nikave veze sa Srebrenicom, a što se dovodi u direktnu vezu sa vađenjem ličnih karata i učešćem na ovogodišnjim lokalnim izborima”, saopćila je Moja adresa: Srebrenica.

Navode da se ova organizirana okupacija Srbije u saradnji sa organima opštine Srebrenica i MUP-a RS odvija pred očima međunarodne zajednice, posebno OSCE-a koji nijemo posmatraju ova dešavanja u Srebrenici.

“Pozivamo međunarodnu zajednicu u BiH, a posebno OSCE da se probude i aktivno uključe, te spase vladavinu prava i integritet izbornog procesa u Srebrenici. Također, pozivamo Centralnu izbornu komisiju BiH da učini isto. Ozbiljno upozoravamo, da ukoliko se ovo odmah ne zaustavi, Bošnjaci u Srebrenicici neće imati nikakav razlog da svjesno učestvuju u izbornom procesu”, stoji u saopćenju.

Navode da nakon ozbiljne kontaminacije izbornog procesa kroz fiktivne prijave Bošnjaka u Srbiji, krađom njihovog identiteta, državno tužiteljstvo nije preduzelo niti jednu mjeru.

“Ovoga puta najozbiljnije upozoravamo međunardnu zajednicu i domaće institucije, da odbrana našeg prava, zakona i Srebrenice neće imati cijenu”, zaključio je predsjednik izbornog štaba “Moja Adresa Srebrenica” Sadik Ahmetović.

BHDINFODESK

Related posts

Opšti izbori u domovini: Ambasada BiH u Oslu obezbjedila pomoć pri registraciji glasača u Norveškoj

Editor

Mirsad Duratović isključen iz DF-a

Editor

Strazbur: Evropski sud za ljudska prava dao ultimatum bh. vlastima

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment