Izbori BiH

Bijeli golub ponovo (ne) leti 86/ 206: ISTINU MAČKU O REP!

Poznato je da više puta ponavljana laž, malo po malo, postaje istina. A ponavljanu istinu kako opozicija jedino može dobiti izbore u BiH, najbolje okačiti mačku o rep.

Prilog tome mogla je dati (i) nedavna kolumna „Svi na kazan“, konkretnije smije li neka partija obećati da uposleni u državnom aparatu zarade vežu po učinku. Naravno, prijedlog je „nezgodan“ a haman je ponegdje ipak spominjano.

S obzirom dokle ove kolumne dobacuju (na mojoj Fb vezi 1.031, mejlom dobija 80, Grupa dijaspore 6.750 članova i portal BHDINFODESK koji u svijetu i BiH, prema podacima od proslog mjeseca, prati 245 hiljada- taman!

Do sada niko nije „trznuo“ sa obećanjem. Sadašnjim vlastodrscima, po svim nivoima, ne pada za pamet jer računaju na sigurne glasove i- „saveznike“, one što ne izlaze na izbore. Opozicija (ne)iznenadjuje – zna se šta je glavni cilj dolaska na vlast. Sjaši Kurta da uzjaše Murta. Dalje ne treba, a cijeli tekst kolumne može se naći na spomenutom portalu, link: https://bhdinfodesk.com/2020/09/29/bijeli-golub-ponovo-ne-leti-82-205-svi-na-kazan/

P.S.

Od mene dosta na naše teme i dileme. Otud otvaranje novog profila Gljiva Mira. Jednom broju koje poznam direktno poslao zahtjev- ostali ako žele neka prijateljstvo „prebace“ na novi profil.

Prve objave krenuce od naredne sedmice. O miru pisati izgleda kao utopija, ali možda bude neke interesantnosti i novina. Najgora stvar je dići ruke od svega ili navikavanje na postojeće stanje. U tom slučaju i nismo zaslužili bolje.

Objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje & GljivaMira paralelno prenose Fb- grupa BIH DIJASPORA INFODESK, portal BHDINFODESK i šalje na oko 80 mail adresa.

Piše: Sead Hambiralović

Related posts

Izbori u Mostaru: Omogućeno glasanje i iz Švedske i Norveške putem DKP-a

Urednik BiH Info Desk

Schmidtovi stavovi: Obavezno uvesti elektronsko glasanje

Urednik BiH Info Desk

Glasanje poštom iz Australije: Diskriminacija na djelu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment