BiH dijaspora

IGK: Joe Biden je veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i veliki prijatelj istine i pravde

banner

Na povijesnim američkim izborima je pobijedio čovjek – demokrata za bolju Ameriku i Evropu, za bolji svijet. Pobjedio je strateški koncept primatnosti multilateralnog svijeta, koncept bitnosti multilateralnih organizacija u kome se jačaju institucije. Pobjedio je čovjek koji će imati bolje odnose s demokratski izabranim političarima u Kanadi i Evropi.

Pobjedio je čovjek koji vidi značaj postojanja demokratske, jedinstvene, suverene države Bosne i Hercegovine kao bitne evrpske države koja treba ne samo tražti od Amerike, Evrope i svijeta, već i nuditi svoja bitna društvena, civilizacijska i tradicijska bogastva.

Sa Bidenom će pritisci antibosanske koalicije na istinu i pravdu na teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Bosne i Hercegovine, posebno pristisci Srbije i Hrvatske biti mnogo manji. Dejtonski sporazum je samo okončao rat, ali je stvarni mir i potpuna sloboda demokratske, jedinstvene, suverene i nezavisne države Bosne i Hercegovine jedino moguća ukidanjem teritorijalnih rezulata agresije i genocida i evroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine prije svega ulaskom u NATO.

Čestitke sljedećem predsjedniku Joeu Bidenu i sljedećoj prvoj dami Jill Biden.

Emir Ramić – Institut za istraživanje genocida, Kanada

Related posts

Čak 38 posto stanovništva Bosne i Hercegovine živi u dijaspori

BHD Info Desk Administrator

Tokom zime Wizz Air ukida još četiri leta sa aerodroma u Tuzli

Urednik BiH Info Desk

Prof. dr. Muharem Karamujić: Dijaspora je jedina koja u BiH može privući strane investitore

Editor

Leave a Comment