BiH

Sarajevo: Uhapšen pogrešan migrant za ubistvo u Otesu

Za ubistvo Jasmina Berovića u sarajevskom naselju Otes, uhapšen je pogrešan migrant.

Saopćeno je to iz MUP-a KS.

“Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela izvršenih dana 17.11.2020. godine, u naselju Otes, područje općine Ilidže, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, došli su do saznanja da je lice inicijala A.H., opisa koji odgovara jednom od osumnjičenih, te je isti pronađen i lišen slobode dana 19.11.2020. godine.

Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama i izvršenih neophodnih provjera, utvrđeno je da se navedeno lice trenutno ne može dovesti u vezu sa izvršenim krivičnim djelima, te je isti, obzirom da se radi o stranom državljaninu – migrantu, predat na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH – Terenski ured Sarajevo, gdje će se osigurati njegovo prisustvo i nadzor nad istim.

Policija Kantona Sarajevo pod nadzorom nadležnog Tužilaštva intenzivno nastavlja poduzimati mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih djela”, saopćeno je iz MUP-a KS.

BHDINFODESK

Related posts

Elvira Velić-Muftić i borba za dostojanstvo svih žena: Kako sam ipak u burkiniju zaplivala u hotelu u Neumu

BHD Info Desk Administrator

Ko je novi visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt?

Urednik BiH Info Desk

Komšić podnosi Zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o prebivalištu

Editor

Leave a Comment