BiH dijaspora Izbor urednika

(Video) Banjalučanka Berina Hadžidedić, Pitam se samo kako smo došli do toga da ovako duboko potonemo

banner

Povodom gostovanja Milorada Dodika na N1 telviziji, na svom Facebook profilu porukom narodu Bosne i Hercegovine oglasila se  Berina Hadžidedić, Banjalučanka, Bosanka s adresom u Švicarskoj. Post prenosimo u cjelosti:

Berina Hadžidedić/Private album

Narodu Bosne i Hercegovine
Ja sam Banjalučanka, Bosanka i živim u Švicarskoj.
Obraćam se svima vama ogorčena na gostovanje gospodina Dodika u emisiji televizije N1.

Svima nama, građanima Bosne i Hercegovine, zemlje s hiljadugodišnjom prošlošću treba da bude na sramotu da jedan ovako nekulturan i necivilizovan čovjek bude član Predsjedništva.

Gospodin Dodik sa svojim ponašanjem, vokabularom i kulturom nije zaslužio ni mjesto čuvara jedne fabrike a da ne govorimo o mjestu Prvog.

Pitam se samo kako smo došli do toga da ovako duboko potonemo, da dozvolimo sebi da ovako nisko padnemo u vlastitim očima i da ne razmišljamo o sramoti koju zaslužujemo u evropskim i svjetskim očima!
Poštovani Bosanci i Hercegovci, podbacili smo sinoć, 19.11. ljeta Gospodnjeg 2020, kada dotičnog gospodina nismo odmah na vratima studija ispratili u historiju.

Dozvoliti sebi u 21. vijeku ovakvu blamažu ravno je sunovratu i samouništenju i aferim nam na ovome! Što kaže naš Dragan Bursać: “Ko nas je kleo, nije dangubio!“


Berina Hadžidedić, Banjalučanka, Bosanka s adresom u Švicarskoj.

N1/ You Tube

BHDINFODESK

Related posts

Promijenio profesiju: Efendija vozi kamion u Njemačkoj

BHD Info Desk Administrator

Igor Vukojević gradi internacionalnu karijeru – Seli se u Munchen, snima pjesme na engleskom jeziku

Urednik BiH Info Desk

Istanbul: Ljubavna priča manekenke i bh. reprezentativca

Urednik BiH Info Desk

1 comment

Laly Li 08/04/2022 at 05:49

Dno dna, ali ne samo Dodik !

Ovo je najveća istorijska bruka Bosne i Hercegovine !
Toliko đikana, grmalja, nepismenih, nekulturnih, sišlih s uma, spodoba na vlasti, je IZABRANO glasovima njenog stanovništva, bilo koje plemenske skupine, i predstavlja tu istu – većinsku u odnosu na šačicu normalnih.

Degradacija građanskog karaktera bh društva je apsolutna posljedica istorijske degradacije obrazovanja, gledanje kroz prste, i konačno guranje u prvi plan vjerskog, i nacionalnog, a kroz to i negiranje, nipodaštavanje svih naprednih civilizacijskih tekovina !

Je li rađeno svjesno, planski, sistematski, ili spontano, populistički, apsolutno je uspješno – rat je rušio urbanizam, živote, duh, kulturu cijelog balkanskog prostora !

U prirodi čovjeka je da brani goli život, ali da gradi sve ono što tom životu daje smisleni sadržaj, treba ga učiti, i permanentno mu održavati svijest o važnosti znanja, kulture, istraživanja, napretka. U trenutku kad se poklekne u tom djelovanju, svi demoni necivilizacije isplivaju na površinu, i treba duplo više vremena, i napora da ih se protjera….tome smo, nažalost svjedoci !
Na još veću žalost, podizanje svijesti nije automatski, i sigurno nije nikada bilo, niti će biti, u rukama ovih koji trenutno drže dirigentske palice u ovoj prelijepoj rajskoj bašti !

Reply

Leave a Comment