Regija

U Hrvatsku se turistički ne može ni sa PCR testom do 15. decembra

banner

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je novu odluku, 30. studenog (danas) 2020. godine, o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske. Navedeno vrijedi i za one državljane Bosne i Hercegovine koji imaju i hrvatsko državljanstvo, saopšteno je iz Granične policije BiH. Dakle u Hrvatsku iz BiH mogu samo oni građani koji imaju valjani razlog i koji je naveden pod “određenim uvjetima”.

Novom odlukom Stožera, državljani trećih zemalja, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, mogu ući u R. Hrvatsku samo pod određenim uvjetima, i to ako su:

  • Zdravstveni djelatnici, istraživači u zdravstvu i djelatnici skrbi za starije osobe
  • Pogranični radnici
  • Osoblje u prometnom sektoru
  • Diplomati, osoblje međunarodnih organizacija i osobe koje primaju poziv međunarodnih organizacija i čija je fizička prisutnost potrebna za dobro funkcioniranje tih organizacija, vojno i policijsko osoblje, humanitarni djelatnici i osoblje civilne zaštite pri obavljanju svojih dužnosti
  • Putnici u tranzitu
  • Osobe koje putuju radi školovanja
  • Pomorcima i osobama koje putuju zbog neodgodivih osobnih/obiteljskih razloga, poslovnih razloga ili koje imaju drugi gospodarski interes omogućit će se ulazak u R. Hrvatsku uz predočenje negativnog PCR testa na SARS-CoV-2, koji nije stariji od 48 sati ili testiranjem na SARS-CoV-2 po dolasku u R. Hrvatsku i samoizolacijom do prispijeća negativnog nalaza.

Svim stranim putnicima koji ispunjavaju uvjete ulaska u Republiku Hrvatsku, preporučuje se prethodna najava korištenjem aplikacije entercroatia.mup.hr.

Ostali uvjeti ulaska u R. Hrvatsku iz drugih zemalja, mogu se pronaći na službenoj stranici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Hrvatske gospodarske komore.

Privremena zabrana, odnosno ograničavanje prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske stupa na snagu od 1. prosinca 2020. godine i traje do 15. prosinca 2020. godine.

Index,. hr

Related posts

Godišnje se preko 2.000 ljudi odriče državljanstva Srbije

Urednik BiH Info Desk

Jesu li izbori u Nikšiću sahranili Vučićevog vrtnog patuljka, malog Albanca i velikog Baliju

Urednik BiH Info Desk

IN MEMORIAM PROFESOR MEHMED EĆO (1934-2023) : ODLAZAK DOAJENA PROSVJETE ROŽAJA

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment