Bosnia Appeal

MFS-EMMAUS: Praznično raspoloženje povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine širili smo i u Srebrenici

Naša djeca/korisnici Internatskog smještaja i Dnevnog centra u Potočarima, priredili su bogat kulturno-umjetnički program. Sa ograničenim brojem zvanica kako nalažu mjere prevencije zbog pandemije covid-19, ipak se širila pjesma i igra naših mališana.

Na sebi svojstven način, djeca svakog 25. novembra proslave ovaj dan, dan kada je BiH stekla svoje neraskidive granice i postala jedinstvena i nedjeljiva država u kojoj će svi narodi imati ista prava. Zemlja koja zaslužuje ovako pokornu omladinu koja će je slaviti i doživljavati kao jedinu domovinu.

Ispred MFS-EMMAUS-ovog centra, djeca i uposlenici su posjetili Memorijalni centar u Potočarima i polaganjem cvijeća i učenjem fatihe odali počast ubijenim srebreničanima. Ono što je još bitno istaći, jeste da u našem Internatskom i Dnevnom centru imamo i jako nadarene djece a to pokazuju i nagrađeni likovni radovi naše dvije korisnice Amre Hodžić i Dženane Begović koji su izabrani od strane izborne komisije Udruženja “Djeca Srebrenice-Nove generacije”.

Ova djeca će nastaviti širiti ljubav, onako kako su ih odgajali njihovi roditelji i kakvu ljubav im mi pružamo svakoga dana.

MFS-EMMAUS

Related posts

U Ministarstvu sigurnosti BiH otvoren namjenski podračun za uplatu finansijske pomoći u borbi protiv virusa COVID-19

BHD Info Desk Administrator

Humanost na djelu: Rijad Kobiljar sponzorira nastup pet mladih igrača za naredni Balkan Soccer Camp u Chicagu

IFS-EMMAUS: Cooperation with the Humanitarian Organization “Bosnia Appeal” from Birmingham

Leave a Comment