Video

“Anchy & The Moondogs“ predstavili spot za pjesmu “Oj Germanijo/Dojčland”

Sarajevski bend „Anchy & The Moondogs“ danas je promovirao video za svoju novu pjesmu “Oj Germanijo/Dojčland”. 

U kinu „Bosna“ oni su novinarima, kolegama i prijateljima predstavili pjesmu koja, kako kažu autori Anil Melunović i Haris Bise, ima ljubavni štih, ali je posvećena i apsurdima bh. historije i egzodusu mladih iz zemlje. 

– Pjesma, kao i video spot, su autorsko viđenje stanja u društvu danas. Istovremeno, ideja ove pjesme je da ljubav pobjeđuje i nam svima treba optimizma – kazao je Anil Melunović Anchy. 

Pjesma i spot nude i intrigantno viđenje bosanskohercegovačke historije, kao što se može zaključiti iz prvog stiha pjesme – „Šta bi bilo da je fulio Gavrilo i da su Švabe i partizani bili najbolji jarani“.

Autori teksta, muzike i aranžmana su dvojac Melunović – Bise, svirali su Vlatko Milošević (gitara), Valentin Šiška (bas gitara), Dino Olovčić (klavijature), Adnan Cico (saksofon), Darko Beus (truba) i Mirsad Abdagić Kike (drombulje), dok je bubnjeve programirao Tihomir Toši Domaćin u studiju „Helem nejse“. Značajno kreativno učešće u aranžmanu imao je poznati sarajevski muzičar Ivica Vinković.

Pjesmu su otpjevali Anchy i Renata Kurtalić, uz podršku hora AKCUS Seljo. 

Videospot je, po scenariju Anila Melunovića i Harisa Bisea, režirao Jasmin Duraković. Snimatelji spota bili su Amer Beganović, Jasmin Spahić i Igor Čalić, šminku je radila Amra Redžić, a kostime Belma Žiško. Montažer spota je Fadil Komarica, dok je izvršnu produkciju radio DEPO.  Spot u igranoj formi sniman je na više lokacija u Sarajevu posljednjih nekoliko mjeseci. Plesnu trupu u spotu čine članovi salsa kluba El Paso.

P.R.

Related posts

Mustafa Šantić oduševio Mostarce Šantićevom Eminom

BHD Info Desk Administrator

Tabaković: Ukinut ćemo RS! Sve ćemo uzeti Srbiji i RS-u ,25 milijardi, novac, imovinu!

BHD Info Desk Administrator

Sead Mešić – Josip Pejaković (Tekst- Pismo sina Josipa Pejakovića)

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment