Biznis Promo

Garaže za bicikla firme iz Cazina uskoro na tržištu Evropske unije

Posljednjih godina sve više ljudi širom svijeta, ali i u našoj zemlji bira biciklo kao prevozno sredstvo ili način rekreacije. Zbog povećanog broja biciklista u prometu sve je veća potražnja za garažama za bicikla. 

Najveća garaža za bicikle, kapaciteta 12.500 dvotočkaša, otvorena je u nizozemskom gradu Utrechtu. Nizozemska ima 17 miliona stanovnika i 23 miliona bicikala i u prosjeku svaka osoba u ovoj zemlji svaki dan na biciklu provede 18 minuta.

Trend povećane potražnje za biciklima i u BiH zahtjevao je rješenje za garažiranje omiljenih dvotočkaša, a cazinska firma Limometal d.o.o., jedan od lidera na Balkanu u sektoru proizvodnje i prodaje krovno-fasadnih profilisanih limova, je prva u našoj zemlji počela raditi na procesu proizvodnje garaža za bicikla. 

– Pandemija koronavirusa je mnoge firme prisilila da mijenjaju mnoge stvari u poslovanju. Iz dana u dan situacija se mijenja i neophodno je osluškivati potrebe tržišta i pratiti svjetske trendove nudeći nova i inovativna rješenja. U saradnji sa našim partnerima iz regiona, ali i Evropske unije, odlučili smo se na početak proizvodnje garaža za bicikla. Već smo kupili dvije nove mašine i trenutno radimo na projektovanju i izradi prototipa. Ako sve bude išlo prema planu, sa proizvodnjom bi trebali početi početkom 2021. godine.  Tako bi naše garaže za bicikla već na proljeće trebale biti u Austriji, Njemačkoj i Holandiji, a potom i širom svijeta – kaže Mensur Mulalić, direktor Limometala d.o.o.. 

Podsjetimo, limene auto-garaže ove uspješne firme iz Cazina već su postale pravi hit širom regiona, a potražnja za njima je naročito izražena u susjednoj Hrvatskoj i Srbiji.

P.R.

Related posts

U BiH mnogo investitora dođe da uživa, ali posao završavaju u susjedstvu

Urednik BiH Info Desk

(VIDEO) Korupcija koči ulaganja iz dijaspore

Urednik BiH Info Desk

Chakrabarti: Integracija ključ za ekonomski rast na Zapadnom Balkanu

Editor

Leave a Comment