Sport

Preminuo Milomir Odović, bivši fudbaler i trener Željezničara

banner

U 65. godini danas je preminuo Milomir Odović, bivši igrač i trener FK Željezničar. 

Odović je rođen 1955. godine, a prve fudbalske korake veže za Slogu iz Ilijaša. Ipak, još kao junior je prešao u Željezničar.

Debitantski nastup za prvi tim je ubilježio u sezoni 1974/1975 nakon čega je vrlo brzo izborio mjesto u početnoj postavi. Igrajući za Plave do 1985. godine, Odović je skupio 262 zvanična nastupa, pri čemu je postigao i 25 golova. Poslije toga je igrao još za austrijske klubove VÖEST Linz i Spittal, a karijeru je okončao u Bosni iz Visokog.

Trenersko ime je izgradio u FK Željezničar i Premijer ligi BiH. Kao vojnik Kluba odazivao se na svaki poziv, a Plave je vodio u tri navrata, sakupivši ukupno 71 utakmicu na klupi Željezničara. Pored rada u prvom timu, dugo godina je bio uposlenik Omladinske škole FK Željezničar.

Odović je preminuo u 65. godini nakon duge i teške borbe s bolešću. FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici, prijateljima i svim ožalošćenima.

BHDINFODESK

Related posts

NIKO NEMA ŠTO BOSNA IMADE: Jedinstveni fenomen u svijetu nogometa, na SP u Rusiji strategiju s klupe vodiće tri Bosanca i jedan Hercegovac

Erick French postavljen za nacionalnog direktora USSSA

BHD Info Desk Administrator

Prosinečki objavio spisak Zmajeva za utakmice protiv Italije i Lihtenštajna: Nova imena Luka Menalo i Haris Hajradinović

Leave a Comment