Izbor urednika Zdravlje

Najpopularniji recept koji topi masti, jača srce, smanjuje holesterol, čisti krv

Prirodni recept koji ćemo vam predstaviti je spas za čitav organizam, poboljšava rad organa, čisti krv te dodatno jača imunitet. Mnogi kažu da je jedan od najpopularnijih recepata, a pravi se od jednostavnih sastojaka. Za ovaj recept će vam trebati 12 čehni bijelog luka te 1/2 litra crnog vina, domaćeg ako imate.

Postupak pripreme:

Isjeckajte bijeli luk i ubacite te ga u teglu. Nakon toga prelijte ga vinom, te zatvorite teglu. Slijedeći korak je da ostavite da stoji na nekom sunčanom mjestu naredne dvije sedmice.

Potrebno je svaki dan dobro protresti teglu. Kada je prošlo dvije sedmice procijedite tečnost i prespite u staklenu flašu ili teglu, ali ako je moguće sa tamnim staklom.

Konzumacija:

Dobiveni napitak konzumirajte 3 puta dnevno po jednu kašičicu. Pije se mjesec dana a nakon toga je potrebno da napravite 6 mjeseci pauze.

Koje bolesti liječi:

Ovaj recept ima antikancerogena, antibakterijska, antiupalna i antibiotička svojstva. Uspješno rješava sve upale, smanjuje holesterol, eliminiše toksine, čisti krv, topi masti.

Suzana Ćivša

Related posts

Lijekovi za sve koje uvijek treba imati u kući

BHD Info Desk Administrator

Njemačka: Procurio plan kancelarke Angele Merkel za popuštanje lockdowna

BHD Info Desk Administrator

Sedmo Otvoreno pismo građanske inicijative “KLUBA 100 – PLUS” Visokom predstavnika međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentinu Inzku

Editor

Leave a Comment