Ljepota i moda

Savjet jednog od najboljih bh. frizera za novogodišnju noć: Uprkos situaciji napravite frizuru

banner

Već danima i sedmicama sa svih strana stižu upozorenja i apeli da Novu godinu svi Bosanci i Hercegovci trebaju dočekati kod kuće u što užem krugu ljudi. Koronavirus je spriječio da ulazak u novu godinu dočekamo kao što smo navikli, u velikom društvu u nekom od hotela, restorana ili na javnim dočecima na trgovima. Ipak, to ne znači da se i za ulazak u 2021. godinu ne trebamo svečano obući, urediti frizuru i šminku i prigodnim poklonima obradovati svoje najmilije.

Takvo mišljenje ima i poznati sarajevski frizer Elvir Bajrić, koji se brine o imidžu brojnih bh. javnih ličnosti poput Senada Hadžifejzovića, Kenana Ćerimagića, Amira Zukića, Feđe Fetahagića, Zane Marjanović, ali, također, i stranih poput Christiane Amanpour. Tokom snimanja filma Angeline Jolie u BiH bio je zadužen za frizure cijele filmske ekipe.

-Ova godina donijela nam je mnogo nevolja i oduzela mnoge drage ljude. Nadamo se da će naredna biti bolja i da ćemo vrlo brzo zaboraviti 2020. Kada su u pitanju novogodišnji praznici, treba poštivati sve propisane mjere, ali ne treba zaboraviti sebe. To se odnosi i na žene i na muškarce. Svi treba da posvete pažnju sebi, ali i svom partneru/partnerici. Zato za novogodišnju noć napravite lijepu frizuru, našminkajte se… Izvadite iz ormara najljepše stvari koje imate, haljine i svu drugu divnu garderobu. Posvetite sebi pažnju, jer i mi muškarci, ali i žene volimo da uživamo. Naravno, 2021. godinu dočekajte friško ošišani. Sa svojim suprugom, dečkom ili porodicom uživajte uz finu večeru. Pripremite neke bosanske specijalitete ili ribu. Otvorite flašu vina i sve zasladite baklavama, tufahijama ili nekom tortom. Za Novu godinu i pored svih teškoća trebate biti zaljubljeni. Trebamo se zaljubljivati i još više voljeti. Radite samo pozitivne stvari za svoju rodbinu, komšije, prijatelje. Svi se trebamo takmičiti samo u jednom, a to je da budemo bolji ljudi – ističe Elvir Bajrić.

P.R.

Related posts

Pariz: Moda kozmičkih nota

Urednik BiH Info Desk

Hrvatica kraljica ekstenzija u Kanadi

Urednik BiH Info Desk

Zamjetljiv izgled sarajevske studentice, urođena elegancija i ljupkost nisu izmakli modnim meštrima u Milanu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment