BiH

Vojska BiH počela sa montiranjem vojnih šatora u migrantskom kampu ‘Lipa’

banner

Sukladno odluci Predsjedništva BiH, Oružane snage Bosne i Hercegovine 31. decembra u kasnim poslijepodnevnim satima, pristupile su pripremi vojnih šatora te će se jutros uputiti ka kampu „Lipa“ radi njihova montiranja za potrebe smještaja nezbrinutih migranata.

Zahtjev za postavljanjem vojnih šatora Ministarstvo sigurnosti BiH je u propisanoj proceduri dostavilo Ministarstvu obrane BiH, koje je zahtjev proslijedilo na odobrenje Predsjedništvu BiH, kao vrhovnom zapovijedniku. Predsjedništvo BiH ovaj je zahtjev odobrilo te će postrojbe OS BiH danas biti upućene ka migrantskom kampu “Lipa”, koji je nedavno devastiran u požaru.

Oružane snage BiH na ovaj će način pomoći ugroženim migrantima, ali i trenutnom ublažavanju migrantske krize u BiH. Kao i uvijek do sada, kada različite nadležne razine vlasti u zemlji nisu u mogućnosti pravovremeno odgovoriti na različite krize i ugroze, OS BiH se pokazuju spremnima na odgovoran način obaviti svaku zadaću koju pred njih postavi Predsjedništvo BiH, na dobrobit građana cijele zemlje, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.  

BHDINFODESK

Related posts

Demografska struktura u BiH: Za 50 godina bit će nas upola manje

Urednik BiH Info Desk

KAD TUŽILAŠTVO NEĆE: CIK BiH prijavio Milorada Dodika zbog širenja nacionalne mržnje

BHD Info Desk Administrator

UBIJEN SAMO ZATO ŠTO JE BRANIO SVOJE KOMŠIJE-BOŠNJAKE

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment