BiH

„Istina, dijalog, budućnost“: Memorijalni centar Srebrenica i Staffordshire University potpisali Memorandum o saradnji

banner

Nedavno je u prostorijama Memorijalnog centra Srebrenica potpisan Memorandum o saradnji između Staffordshire University iz Ujedinjenog Kraljevstva i naše institucije.

Potpisani Memorandum predstavlja polaznu osnovu za razvoj saradnje zasnovane na ravnopravnosti i uzajamnom poštovanju, nastao kao izraz potrebe da se utvrde okviri i vidovi buduće saradnje u oblastima obrazovanja, naučnog istraživanja, kulturološke razmjene, kulture sjećanja i memorijalizacije.

Memorandumom strane potpisnice takođe izražavaju svoju saglasnost za organizovanje i razvoj zajedničke saradnje i u oblastima saradnje u kulturološkoj razmjeni osoblja, obrazovanju, organizaciji i učešću na seminarima, radionicama i istraživačkim konferencijama, simpozijumima i seminarima o kulturi, razmjeni stručne i naučne literature, razmjeni stečenih iskustava između strana potpisnica itd.

Čast nam je bila ugostiti studente sa Staffordshire Univerziteta i saslušati njihovo iskustvo prilikom posjete Memorijalnom centru i razgovoru sa majkama.

Izuzetna nam je čast što smo i ovim Memorandumom dobili saradnike i prijatelje sa kojima ćemo sarađivati u što skorijoj budućnosti.

Naglašavamo da je potpisivanje Memoranduma rezultat projekta „Istina, dijalog, budućnost“, koji realizira Memorijalni centar Srebrenica uz podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva. British Embassy Sarajevo

Memorijalni centar Srebrenica

Related posts

Potočari: Klanjana dženaza i obavljen ukop 50 žrtava genocida u Srebrenici

BHD Info Desk Administrator

Inzkova odluka objavljena u Službenom listu BiH: Od danas kažnjivo negirati genocid i veličati ratne zločine

BHD Info Desk Administrator

Mladih sve manje, starih sve više: BiH bi do 2040. godine mogla ostati bez 420.000 radnika

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment